Dijous, 25 d'abril de 2024
meteorologia

La neu i el vent tornen al Pallars en una setmana que es preveu blanca

El Port de la Bonaigua continua tallat per risc d’allaus i en sis carreteres més s’ha de circular amb cadenes | Al llarg del dia es poden acumular més de 50 centímetres de neu per sobre dels 1.500 metres al vessant nord

Redacció 28 de gener de 2019 a les 15:16
Dos vehicles circulant enmig de la ventisca que aixeca la neu | ACN
La neu ha tornat a fer acte de presència al Pallars, després que les precipitacions de dimecres passat deixessin gruixos d'entre 20 i 50 centímetres en algunes valls pallareses. L'episodi de les darreres hores, que és de menor intensitat que el de la setmana passada, ha obligat a sortir novament al carrer les brigades de neteja, així com les màquines llevaneu. A Sort, per exemple, s’hi han acumulat quatre centímetres, mentre que a Tremp n’ha caigut un.

La nevada provoca problemes per circular per la carretera C-28 al Port de la Bonaigua, que des de les 1:25h de la matinada està tallat per risc d’allaus. A primera hora d’aquesta tarda també eren necessàries les cadenes per transitar per la mateixa C-28 de la Peülla a Esterri d’Àneu, per la N-260 entre Sort i la Pobla de Segur, per la C-13 de Sort a Esterri d’Àneu, per la C-147 d’Esterri d’Àneu a Alós d’Isil, per la C-28z entre València d’Àneu i Esterri d'Àneu, per la L-504 de Llavorsí a Tavascan i la L-510 de Tírvia a Àreu.

Pel que fa al transport escolar, al Pallars Sobirà no han operat set línies que surten de Llessui, Vilamur, Olp, Pujalt, Gerri de la Sal i Rodés en direcció a Sort, la qual cosa ha afectat a 65 usuaris. La nevada d'aquest dilluns és la primera que té lloc en una setmana que estarà marcada per diverses jornades de neu que s'aniran registrant a la zona del Pirineu.

Protecció Civil crida a extremar les precaucions

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir d’aquest migdia la nevada s’ha anat restringint al vessant nord del Pirineu, en una jornada marcada pel fred i el fort vent. En aquest sentit, Protecció Civil manté l'alerta del pla Ventcat perquè les ventades es mantindran intenses fins demà sobre tot al Pirineu i al terç sud de Catalunya. De cara a demà dimarts i dimecres pot seguir nevant tot i que de manera més feble.

També es mantenen en alerta el pla Neucat d’acord amb les previsions meteorològiques i en prealerta el pla Allaucat pel perill d’allaus fort (4 sobre 5) a l’Aran i nord del Pallars Sobirà durant el dia d’avui. Es recomana, doncs, molta prudència en les activitats d’alta muntanya, ja que les últimes precipitacions amb vent fort estan acumulant neu recent i neu ventada damunt d'un mantell que ja era inestable a les vessants obagues. 

Sota aquestes línies hi trobareu la predicció meteorològica al Pirineu pels propers dies i l’estat del trànsit actualitzat al moment.


 TRÀNSIT: Consulta en aquest enllaç les incidències viàries derivades de la neu
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació