Divendres, 26 d'abril de 2024
Dis la teva!

L'alumnat de 5è de l'escola Valldeflors visita l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà

Durant l'any de celebració del seu 10è aniversari, l'Arxiu ha donat a conèixer la seva tasca als i les estudiants, que han pogut descobrir l'ofici d'arxiver

Redacció 21 de gener de 2019 a les 11:50
Un dels grups que ha visitat l'Arxiu Comarcal aquest gener | Fernando Lázaro
Entre el 16 i el 18 de gener, un total de 60 alumnes de 5è de primària de l'escola Valldeflors de Tremp han visitat les instal·lacions de l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. Ho han fet dividits en grups de 20 persones distribuïts al llarg dels tres dies en els quals s'ha fet l'activitat.
 

Aquest febrer l'Arxiu Comarcal fa 10 anys. Foto: Fernando Lázaro


Durant la visita aproximada d’una hora, els alumnes tenen l’ocasió de conèixer les instal·lacions de l’arxiu comarcal, la seva missió de conservació de la memòria, la història i el patrimoni documental de tota la comarca del Jussà, alhora que s’endinsen en el coneixement d’una nova professió per a ells, la d’arxiver.
 

Els alumnes de 5è de l'escola Valldeflors coneixen l'ofici d'arxiver. Foto: Fernando Lázaro


Dona la casualitat que aquest febrer l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà celebrarà el seu 10è aniversari. Un temps en que l’arxiu s’ha posicionat, ha anat ingressant fons documentals i ha donat preferència al servei a la ciutadania en general i en particular. A més, ha divulgat i difós, des de la base més jove de la població, la rellevància i el paper que ha d’ocupar l’arxiu, així com la professió de l’arxiver, en defensa de la conservació de la història, la memòria i el patrimoni documental de la comarca.

L'Arxiu forma part de la Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya (XAC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Arxiu Comarcal del Pallars Jussà
 

Com participar al Dis la teva?

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació