Dijous, 2 de maig de 2024
jocs olímpics d'hivern

ERC de l'Alt Pirineu i Aran recolza la candidatura dels Jocs d'Hivern

La federació regional ha realitzat trobades a diferents indrets del territori per recollir l'opinió de les persones de la zona

Redacció 15 de gener de 2019 a les 10:02
El Pallars podria ser un dels escenaris dels Jocs d'Hivern del 2026 | Skipallars
La Federació Regional d’ERC de l’Alt Pirineu i Aran, després de fer trobades a totes les comarques del territori per recollir els arguments a favor i en contra de la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern per part dels ciutadans i ciutadanes que hi han participat, ha decidit recolzar la iniciativa.

Tot i això, la federació valorarà el seu posicionament final un cop la candidatura es materialitzi en el projecte que ha de definir amb tot detall l’esdeveniment. D'entrada, el fet que es prioritzi la sostenibilitat i que els Jocs Olímpics es puguin repartir pel territori es valora positivament, així com la promoció del Pirineu català a nivell internacional i l’impuls que pot comportar aquest esdeveniment pels esports d’hivern.

Millores en telecomunicacions i accessos a pobles

Un aspecte comú que ha sorgit en totes les trobades que ha organitzat la federació republicana és la necessitat urgent que té l’Alt Pirineu i l’Aran en que es materialitzin les inversions necessàries per garantir l’accés a les telecomunicacions de tots els pobles, així com l’accés als propis pobles amb seguretat i la millora de les comunicacions transversals, "elements clau per frenar el despoblament i per impulsar el desenvolupament econòmic".

ERC no vol que es condicionin aquestes inversions a la celebració dels Jocs Olímpics, sinó que es pressupostin i es calendaritzin el més aviat possible, ja que qualifiquen d'"insostenible" la situació actual.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació