Dissabte, 27 d'abril de 2024
meteorologia

La neu i el vent arriben al Pallars Sobirà

A la zona de Certascan s’han registrat uns 20 centímetres de neu nova, més que benvinguts per l’estació de Tavascan

Redacció 11 de gener de 2019 a les 10:58
Una llevaneu treballant aquest dijous al Port de la Bonaigua | ACN
La neu, el vent i el fred ja han arribat al Pallars. Una lleu emblanquinada va caure ahir de manera no molt destacada en la majoria de punts, d’entre 5 i 10 centímetres, a excepció de les cotes més altes del vessant nord del Sobirà, on la nevada va ser d'uns 20 centímetres. La nevada va complicar ahir al matí la circulació al Port de la Bonaigua, on eren obligatòries les cadenes, però a la tarda aquesta obligació es va acabar.

El vent també va bufar fort i va complicar la visibilitat, portant la neu cap a la calçada. El fred també ha estat intens i els termòmetres s'han desplomat a les cotes altes. Així, s'ha arribat als -14,3ºC a Certascan (2.300 metres) o als -11,5ºC a la Bonaigua. Pel que fa als registres de neu, s'han acumulat 21 centímetres a Certascan o els 2 a Tavascan. Gràcies a aquesta nevada l’aspecte de l’estació de Tavascan ja és hivernal i els operaris ja treballen per posar-la a punt.

Pel que fa al vent, a Espot es va arribar ahir als 86 quilòmetres, i a Tírvia als 60,5 km/h. A Boí (Alta Ribagorça) es va registrat una ratxa màxima de vent de 120,2 quilòmetres per hora.

Més nevades febles

La previsió per les pròximes hores és que aquest divendres seguirem amb les temperatures gèlides a la majoria del territori pallarès, amb neu que podria arribar, com ahir, al vessant nord del Sobirà. A la resta tindrem cel pràcticament serè amb núvols alts i mitjans. Les temperatures seran similars a les d’ahir.

De cara al cap de setmana, demà dissabte tindrem al Pallars un dia amb ambient tranquil i l’aparició de núvols alts i mitjans sense més conseqüències. Diumenge sembla que la temperatura anirà remuntant, un ascens que es notarà sobretot a les cotes més altes. La neu podria tornar diumenge a la cara nord amb el pas d’un front no massa actiu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació