Dissabte, 27 d'abril de 2024
múixing

La «Snow Race by Gos Àrtic» recuperarà l'esperit de la Pirena

La cursa de múixing serà del 18 al 22 de febrer i passarà per Baqueira Beret i Port Ainé

Redacció 10 de gener de 2019 a les 11:07
Campionat d'Espanya de Múixing | Gos Àrtic - Jordi Santacama
Del 18 al 22 de febrer se celebrarà al Pirineu de Lleida la primera edició de la Snow Race by Gos Àrtic, una cursa de múixing de cinc dies que vol recuperar l’esperit de Pirena, la desapareguda i mítica ruta blanca de trineus tirats per gossos dels Pirineus.

Per a l'ocasió, s’ha previst la disputa de sis etapes -diürnes i nocturnes- en cinc dies. Les dues primeres jornades tindran lloc a l’estació aranesa de Baqueira Beret i les altres dues a l’estació pallaresa de Port Ainé. El dimecres serà jornada de descans per als equips i el darrer dia, el divendres 22 de febrer, es farà a l’Hotel Port Ainé 2.000 la festa de cloenda, amb l’entrega de premis.

Snow Race by Gos Àrtic s’ha concebut com una cursa de mitja distància, i està previst que inclogui etapes d’entre 22 i 28 quilòmetres (en funció de la quantitat i la qualitat de la neu). Serà una cita de referència al Pirineu i busca retornar el protagonisme de l’esport amb gossos a les muntanyes catalanes, revivint l’esperit de la Pirena. Hi prendran part una quinzena d’equips de múixing, amb tirs a partir de sis gossos.

A banda d’aquesta competició, Gos Àrtic ha programat altres esdeveniments pel 2019, com la segona edició de la Dryland Xtrem by Gos Àrtic, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, entre els refugis de Sant Joan de l’Erm i Comes de Rubió. Una cursa de tres dies sobre terra oberta a les categories de canicròs, bikejöring i scooter. Seran tres jornades amb quatre etapes diürnes i nocturnes d’entre 4 i 9 quilòmetres sobre terra.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació