16 d'abril de 2024
visites institucionals

L'alcalde d'Esterri demana que s'accelerin els permisos del Doctor Music Festival

En una visita del subdelegat del Govern espanyol, els batlles d'Esterri i Espot han coincidit en reclamar millores al Noguera Pallaresa, així com la creació d'un Centre d'Interpretació del Parc Nacional

Redacció 10 de gener de 2019 a les 11:01
Crespín i Blanco en la reunió a Esterri | Subdelegació del Govern
La necessitat d’avançar en el procés de permisos i autoritzacions per celebrar el Doctor Music Festival ha estat una de les necessitats exposades per Joan Blanco, alcalde d'Esterri d'Àneu, al subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín. I és que aquesta setmana, el subdelegat s’ha desplaçat al Pallars Sobirà per mantenir dues reunions de treball amb els alcaldes d’Esterri i d’Espot. D'aquesta manera, Crespín continua amb la ronda de visites als ajuntaments de la província.

En relació a la petició de Blanco, José Crespín ha traslladat el compromís de contactar el més aviat possible amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) per tal d’agilitzar la part administrativa que li correspon a l’organisme de conca perquè el festival es celebri amb totes les garanties de seguretat. El subdelegat també traslladarà a la CHE la necessitat de dur a terme millores en la llera del riu Noguera Pallaresa, a petició de l'alcalde.
 

Sebastià i Crespín en la reunió a Espot. Foto: Subdelegació del Govern


Posteriorment, Josep Maria Sebastià, alcalde d'Espot, ha acollit a Crespín i també li ha plantejat la importància de reactivar millores al Noguera Pallaresa, així com la possibilitat d’impulsar la creació del Centre d’Interpretació del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, ja que tot i que és el cinquè parc més antic de la xarxa de parcs nacionals de l’Estat, no disposa d’aquest equipament.

En aquest sentit, el subdelegat s’ha compromès a traslladar aquesta petició a l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals del Ministeri per a la Transició Ecològica per activar de nou el projecte, ja redactat però paralitzat per l’anterior Govern.

Després d’aquestes dues reunions, Crespín ha assenyalat que "cal que totes les institucions ens esforcem per generar oportunitats a les Valls d'Àneu” i ha afegit que els habitants del “nostre territori han de veure que els governs ens interessem en ells, en les seves necessitats i en aprofitar les oportunitats que es poden generar".

De baixada cap a Lleida, Crespín va aprofitar per assistir al Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà, celebrat a la seu del Consell Comarcal, a Tremp. Crespín va donar a conèixer als alcaldes la tasca de la subdelegació del Govern al territori i la voluntat de treballar “colze a colze” amb els municipis del Pallars. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació