Divendres, 26 d'abril de 2024

Obres a la carretera de Port-Ainé per garantir les condicions de seguretat durant la temporada d'esquí

Territori i Sostenibilitat destina 300.000 euros a la reparació de dos punts danyats pel desbordament d'un barranc

Pallars Digital 12 de novembre de 2013 a les 11:41
Territori i Sostenibilitat ha iniciat els treballs de reparació de la carretera d'accés a l'estació d'esquí de Port-Ainé. Aquestes obres han de reparar diversos punts que pluges torrencials de la primavera van malmetre. La inversió que s'ha destinat per arranjar la via és de 300.000 euros. Les obres està previst que finalitzin abans de la temporada d'esquí i deixin la carretera amb les mínimes condicions de seguretat. Aquesta carretera acumula molts problemes d'inestabilitat que fa que l'actuació que s'hi està fent sigui bàsica per poder transitar amb seguretat. L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha dit que era una obra necessària per poder circular amb garanties aquest hivern.
 
El gruix de l'obra és centra en dos punts on s'han produït esllavissades i esfondrament de la via. Les obres han d'assegurar el talús, reparar la calçada i les tanques de seguretat de la carretera. Els treballs també netegen i aplanen les cunetes i d'aquesta manera la carretera guanya en amplada. Mentre dura la intervenció la carretera d'accés a l'estació d'esquí de Port-Ainé està tancada. 
 
L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha dit que es tracta d'una actuació bàsica i ha afegit que per resoldre definitivament el problema d'aquesta carretera s'hauria de començar a pensar en altres alternatives com un canvi de traçat o un accés que no sigui per carretera a l'estació d'esquí.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor