Divendres, 26 d'abril de 2024
SELECCIÓ TV

El curtmetratge «Xisca» ja es pot veure online

Un corder xisquet i un pagès pallarès protagonitzen aquesta singular història que promou el territori i tots els seus actiu a través de l'ovella Xisqueta, un element d'identitat

Redacció 20 de desembre de 2018 a les 12:14

La Xisca ja ha acabat el seu periple per diferents festivals de cinema, per això els seus realitzadors han decidit compartir-la amb tot el públic com a regal de Nadal, "per la tendresa que transmet, per la bellesa de les seves imatges i perquè conté un bocinet del nostre Pallars, la nostra manera de fer i l'excel·lència dels productes que es produeixen en aquesta comarca", posen de manifest.

El curtmetratge està coproduït per Benecé i l'Ajuntament de Tremp, a través del programa Al Teu Gust, aliments del Pallars. El curt ha estat dirigit per Sergi Lara i s'ha exhibit a diferents sales a nivell internacional, per relatar la vida del Ramon, un pagès que al tornar de treballar es troba una ovella Xisqueta davant de casa. Tot i el recel inicial, a poc a poc els va unint un vincle especial mentre recorren el Pallars Jussà buscant el propietari de la Xisca, que és com es diu l'animal.

El curtmetratge dona a conèixer la carn de corder del Pallars i la seva raça autòctona, la Xisqueta, a més d'altres particularitats del territori com són els cellers, l'oferta de restauració, entre d'altres. El film està protagonitzat per Marc Montserrat i Sandra Pujol, però també hi participen productors, ramaders i restauradors del Jussà, que s'interpreten a ells mateixos.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació