Dissabte, 20 d'abril de 2024
vent de port

Joan Graell i Piqué guanya la 25a edició del Premi «Vent de Port»

"Croquis d’un nu pintoresc" s'endú el primer premi d'un certamen que ha proclamat 15 finalistes

Redacció 20 de desembre de 2018 a les 10:54
Presentació del recull de contes d'una edició anterior del certamen | La Casa del Sol Naixent
El jurat de la 25a edició del premi de narrativa breu Vent de Port, format per Vicenç Llorca, Jordi Mir, Ada Castells, Carles Dinarès i Josep Fabà, ha atorgat per majoria el premi a l'obra Croquis d’un nu pintoresc, de Joan Graell i Piqué. 

Joan Graell és un escriptor nascut a Cambrils, al Solsonès, i es va donar a conèixer com a poeta amb el llibre Un llapis com el vent. Ha publicat diferents poemaris com la Memòria de les pedres, Afrau i Llibre del vesc i relats breus com El delirio del mundo, Pindar el llegidor o Un faune al Flamisell. En els seus llibres hi estan presents els Pirineus i la mitologia clàssica i popular. A més, forma part de l'equip de redacció de la revista Lo Banyut, que s'edita a l'Alt Urgell. 

Des de l'organització feliciten al guanyador, així com els autors dels 15 relats finalistes que acompanyaran el conte en el llibre que es publicarà en els propers mesos, tal com és habitual. En l'edició d'enguany s'han presentat 120 obres d'arreu dels Països Catalans, seguint la mitjana de participació de les darreres edicions.

Des de fa 25 anys, el concurs de contes dona a conèixer Tremp arreu de Catalunya i promou l'escriptura i la literatura. Es tracta d'una activitat organitzada per l'entitat trempolina La Casa del Sol Naixent i compta amb el suport de l'Ajuntament de Tremp i la col·laboració de la Biblioteca Pública Maria Barbal.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació