Divendres, 19 d'abril de 2024
port ainé

Port Ainé inaugura el mirador sud del Pic de l'Orri

La instal·lació permet obtenir una visió única de 360º del Pirineu i de les zones protegides del recentment creat Parc Pirinenc de les Tres Nacions

Redacció 16 de desembre de 2018 a les 11:31

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, acompanyat del president del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Joan Ordi, i de l’alcalde Rialp, Gerard Sabarich, ha inaugurat avui el mirador sud del Pic de l’Orri, que a 2.439 metres d’altura és el sostre de l’estació d’esquí de Port Ainé.

El Pic o Torreta de l'Orri és el punt culminant del massís de l’Orri, completament aïllat i situat una mica més al sud que la resta de grans muntanyes del Pallars Sobirà i és una fenomenal talaia sobre l’Urgell, el Pallars i les muntanyes d’Andorra. El vessant nord del massís està ocupat per les estacions d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm i d'esquí alpí de Port Ainé. De fet, les pistes de Port Ainé arriben fins ben a prop del cim.

La instal·lació d’aquest mirador sud a la muntanya completa la informació dels cartells ja existents de les panoràmiques oest/nord i nord/est i permet obtenir una visió única de 360º del Pirineu i de les zones protegides del recentment creat Parc Pirinenc de les Tres Nacions, una iniciativa promoguda pels governs català, francès i andorrà per millorar la gestió i promoció d’una de les pàrees transfronterres protegides més extenses d’Europa.

Amb aquesta actuació, FGC contribueix un cop més al foment de la biodiversitat promovent propostes educatives de lleure i de foment i sensibilització de la vessant pedagògica en matèria ambiental en totes les estacions de muntanya i ampliar així el coneixement de l’entorn natural.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació