Divendres, 19 d'abril de 2024
pressupostos joves

La Pobla posa en marxa els primers pressupostos participatius joves

Els i les joves de 12 a 29 anys podran fer les seves propostes i el dia 25 de gener es presentaran i votaran les activitats guanyadores

Redacció 13 de desembre de 2018 a les 12:30
Activitats de joventut durant la Festa Major de la Pobla | Bàrbara Chalamanch
L’Ajuntament de la Pobla de Segur convoca per primer any uns pressupostos participatius destinats a joves de 12 a 29 anys empadronats al municipi, o que hi tinguin vincle. Les propostes podran costar com a màxim 1.500 euros i caldrà tenir en compte que el pressupost és dividirà en dues parts de 2.250 euros cadascuna, segons les franges d’edat de 12 a 17 anys i de 18 a 29 anys.

L’Ajuntament de la població aposta pels pressupostos joves perquè vol que els i les joves decideixin com gastar els diners públics destinats a activitats de joventut, en un exercici de responsabilitat social, dinamisme i democràcia directa. L’objectiu és fer que les persones joves del municipi es responsabilitzin del seu entorn i, alhora, crear mecanismes que permetin a aquest col·lectiu participar de les dinàmiques socials del municipi.

Els joves lideraran les seves propostes

El procés començarà aquest mes de desembre quan els i les joves rebin a casa una butlleta de participació. En aquesta butlleta han d’explicar-hi la seva proposta i dipositar-la, abans del 18 de gener, en una de les quatre bústies que trobaran a l’Institut, el Poliesportiu, l’Ajuntament o el Casal Cívic. L'Ajuntament de la Pobla ha preparat una sessió informativa el 3 de gener a les 19h a la sala de plens del consistori per qui vulgui tenir més informació.

El dia 25 de gener a les 19h, a la Fàbrica de cervesa CTretze, es farà l’assemblea per decidir quines de les propostes es duran a terme durant el 2019. Per fer-ho, cada jove que hagi fet una proposta l’haurà d’explicar als i les assistents i tot seguit es realitzarà una votació en grup i una d’individual. Les activitats més votades seran les escollides, i les persones que hagin proposat cada una d'elles, seran les encarregades de liderar-les i organitzar-les, amb el suport del servei de Joventut de l’Ajuntament.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació