Dissabte, 20 d'abril de 2024
piragüisme

Més de mig milió d'euros en millores a l’estadi de piragüisme de Sort

Les actuacions es faran en un tram del riu d’uns 250 metres i contemplen la construcció de nous accessos al curs fluvial i un canal per preservar les instal·lacions en cas de riuades

Redacció 14 de desembre de 2018 a les 10:45
Un participant a la Copa del Món de caiac de Sort | Toni Graset
L’Ajuntament de Sort té la intenció de fer obres per valor de 531.000 euros per millorar les instal·lacions de l'estadi de piragüisme de Sort. El projecte va rebre l’aprovació del ple el mes de novembre passat i actualment s'ha obert el període de licitació de les obres.

Una de les obres més destacades serà la construcció d'un canal lateral per preservar les instal·lacions esportives de les riuades, que discorrerà pel marge dret del riu per absorbir una bona part del cabal en cas d’avingudes i impedir danys a les instal·lacions del riu. Les actuacions es faran en un tram del riu d’uns 250 metres de longitud i preveuen la construcció de nous accessos al curs fluvial.

El projecte vol dotar l’estadi de piragüisme de les instal·lacions que siguin necessàries per allotjar-hi el campionat del món d’estil lliure del 2019, però tal com ha explicat Raimon Monterde, alcalde de Sort, a Pallars Digital, això tan sols és el "punt de partida". El consistori vol "dotar al municipi de Sort d'un equipament que no està en cap lloc d'Europa en un riu natural i tan pròxim al tram urbà", explicita Monterde.

Segons el calendari previst, les obres haurien de començar el proper mes de gener i acabar a partir de la segona quinzena de març. Cal tenir en compte que el campionat del món se celebrarà la primera setmana de juliol.

El finançament prové de la Diputació de Lleida i del Consell Català de l’Esport, però tal com ha comentat Monterde, també es mantenen conversacions amb el Consejo Superior de Deportes, que amb el canvi de govern està més receptiu a contemplar la seva participació en l'actuació.

Obres a la presa de l'Hostalet

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà espera concloure a finals d'any la reforma de la presa de l’Hostalet de Sort, que va començar aquest agost i que amplia el tram navegable pel riu Noguera Pallaresa sense baixar de les barques. Les avingudes successives del riu en un any de pluges excepcionals han impedit que es fessin les obres dins del període de temps previst.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació