Dimarts, 23 d'abril de 2024
coves

Editen una guia d’excursions subterrànies amb representació pallaresa

"Excursions subterrànies pel Pirineu i les Terres de Lleida", d'Antoni Satorra, recull 36 coves on es poden realitzar activitats, la majoria aptes per a tota la família

Redacció 5 de desembre de 2018 a les 10:45
Acte de presentació de la guia a la Diputació de Lleida | Diputació de Lleida
El llibre Excursions subterrànies pel Pirineu i les Terres de Lleida, d’Antoni Satorra i editat per Cossetània, s'ha presentat a la Diputació de Lleida. Es tracta d’una guia de coves de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida que vol ser un punt de partida per al descobriment del món subterrani d’una forma inicialment fàcil, ja que la majoria de les visites a cavitats que proposa la guia són aptes per a tota la família.

Gerard Sabarich, vicepresident segon de la Diputació de Lleida, ha destacat el gran patrimoni natural de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida, que les posiciona com a destinació turística en l’àmbit de natura i de turisme actiu, i que “ara, gràcies a aquesta nova publicació, amb informació molt acurada i fotografies excel·lents de 36 d’aquestes coves, tindrem una eina més per conèixer millor la nostra demarcació". Sabarich considera que la guia ajudarà a dinamitzar més bé el territori social i econòmicament parlant.

Coves per a tots els públics

Antoni Satorra, que també és president del Centre Excursionista de Lleida, ha explicat que en el conjunt de les comarques lleidatanes hi ha unes 900 coves, amb un encant especial per a cadascuna. Per fer la guia, ha seleccionat 36 cavitats ubicades a l’Alt Urgell, la Cerdanya, la Noguera, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

En el llibre hi figuren 14 coves aptes per a infants, mentre que en altres sis es necessiten cordes per entrar-hi i dues no són accessibles actualment perquè s’hi està fent recerca arqueològica. Entre les coves seleccionades hi consten la cova de les Llenes o la cova dels Muricecs.

“Hi trobem coves que podem visitar amb tota la família, altres coves una mica més complicades i també algunes en què és necessari moure’s amb cordes per poder progressar. Majoritàriament, però, són fàcils d’assolir i d’accés senzill", ha comentat Satorra, que ha explicat que cal desmitificar una mica les visites a les coves i per aquest motiu el títol del llibre parla d’“excursions” i no pas d’”espeleologia”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació