Divendres, 19 d'abril de 2024
inserció laboral

El SOC aprova el projecte per a la inserció laboral dels joves al Jussà

El projecte preveu atendre 45 joves i té un pressupost de 202.000€, el més subvencionat dels que s’han aprovat al Pirineu

Redacció 4 de desembre de 2018 a les 12:51
Imatge de la presentació del projecte a l'equip de govern del Consell | CCPJ
El Servei d’Ocupació de Catalunya ha aprovat el projecte per a la inserció laboral dels joves al Pallars Jussà, impulsat per l’Oficina Jove de la comarca, juntament amb l’entitat social Reintegra, Pai2 Pallars, serveis educatius i el Consorci de la Vall del Ges, Bisaura i Orís. El projecte, que preveu atendre 45 joves, té un pressupost de 202.000€, el més subvencionat dels que s’han aprovat al Pirineu dins el programa Singulars de Garantia Juvenil.

De la desena de projectes que es duran a terme a la demarcació de Lleida dins d’aquest mateix programa, el projecte pallarès, anomenat Arrela’t al Pallars Jussà, és el segon més subvencionat. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, s’ha mostrat molt satisfet per la bona acollida del projecte, la qual cosa evidencia la "bona feina" feta per part de les entitats que hi participen i l’"experiència que han demostrat en projectes anteriors”. 

El projecte aglutina diverses iniciatives comarcals que tenen com a principal objectiu ajudar a cada jove a seguir el seu propi procés per tal de millorar la seva ocupabilitat i posicionar-se en condicions òptimes de cara a la recerca de feina o al retorn al sistema educatiu. 

Oberta la inscripció

Els joves, entre 16 i 29 anys que vulguin participar en aquest projecte, ja es poden inscriure a través de l’Oficina Jove del Pallars Jussà. Participaran en una etapa d’orientació personalitzada que els encaminarà cap a un dels quatre itineraris formatius que inclou el programa, relacionats amb àmbits com la construcció i gestió forestal, la transformació agroalimentària, l’hostaleria i el turisme i l’entorn educatiu.

Ho culminaran amb un període de pràctiques que permetrà als joves familiaritzar-se amb els diferents àmbits de treball. Finalment es posarà al seu abast un servei de prospecció que permetrà detectar els llocs de treball vacants, identificar els perfils professionals requerits i seleccionar els llocs de treball que ofereixen les empreses.

Un ens pioner

El Consell Comarcal del Pallars Jussà fa anys que lidera diferents projectes per a promoure l’arrelament al territori entre els joves, fomentant l’ocupació en els sectors estratègics de la comarca aprofitant diferents programes del Servei d’Ocupació de Catalunya.

En aquest sentit, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, en les dues edicions anteriors dels programes Singulars i Integrals de Garantia Juvenil, que ara s’han fusionat, ha estat dels dos únics ens comarcals que han obtingut ajut en els dos programes alhora. Dels prop de 70 joves que han participat en els darrers anys ens aquests projectes, un 50% s’han inserit en el món laboral.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació