Dissabte, 20 d'abril de 2024
salut

La llevadora Rosa Baró rep la Medalla al Treball President Macià

Va treballar a l'Hospital Comarcal del Pallars fins la seva jubilació, així com a infermera d'Assistència Pública Domiciliària i al CAP de Tremp

Redacció 28 de novembre de 2018 a les 11:31
Rosa Baró, a la dreta, durant l’acte a Tremp l’any 2008 | Ajuntament de Tremp
El Govern de la Generalitat ha atorgat la Medalla al Treball President Macià a l'infermera i llevadora establerta al Pallars, Rosa Baró, un reconeixement per les seves qualitats i mèrits personals, així com els serveis prestats en benefici dels interessos generals, dins del món del treball.

Rosa Baró Perelló va néixer a Balaguer l'any 1933 i va estudiar infermeria a l’Hospital Clínic de Barcelona. Ha dedicat tota la seva carrera professional a l’àmbit hospitalari, principalment en sales de part. L'any 1955 es va establir a Tremp i es va iniciar com a infermera al municipi a la Clínica Montserrat i posteriorment a la Clínica l’Aliança.

En els seus inicis assistia parts en cases particulars al mateix municipi de Tremp i als nuclis dels voltants. Ha estat llevadora de l’Hospital Comarcal del Pallars des de la seva inauguració l’any 1992, fins a la seva jubilació, el 2003. Paral·lelament a la feina de llevadora, ha treballat d’infermera d'Assistència Pública Domiciliària als pobles de Talarn, Palau i Puigcercós, i també al Centre d’Atenció Primària de Tremp.
 

Rosa Baró amb dos nounats. Foto: Ajuntament de Tremp


Al llarg dels anys, ha treballat amb molts altres professionals, com els ginecòlegs Dr. Ros, Dr. Garriga i Dr. Lal, del 1993 al 1999. Entre els anys 1953 i 1999 ha atès a desenes de persones del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, assistint al naixement de molts fills i filles de les dos comarques.

Un reconeixement a la seva trajectòria

Ara fa uns mesos, l'Ajuntament de Tremp va presentar la seva candidatura a la Medalla al Treball i va demanar el recolzament de tota la societat. De fet, l'any 2008 l'ajuntament de la població ja li va fer un reconeixement. 

Les medalles i plaques al treball President Macià es van crear l’any 1938 i són obertes a qualsevol persona o entitat. Enguany un total de 15 persones han rebut la Medalla i cinc entitats la Placa al treball, ja que també es fa un reconeixement a empreses o organitzacions que hagin destacat en alguna de les categories de seguretat i salut en el treball; igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar; responsabilitat social empresarial; foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació