Dijous, 2 de maig de 2024

Salàs de Pallars rememora la seva fira més tradicional

Els carrers de Salàs de Pallars es van omplir ahir de gent que va poder contemplar quina era l'activitat antigament en una fira

Pallars Digital 11 de novembre de 2013 a les 08:14
Durant tot el cap de setmana Salàs de Pallars va acollir la novena edició de la Diada de la Rememoració de la Fira de Salàs, que enguany ha comptat amb el bestiari festiu català com a protagonista. En aquest sentit, s'ha organitzat la primera mostra de Bestiari Festiu de Peu Rodó de Catalunya on hi van acudir diferents colles de Barcelona i l´Arboç.
 
Les activitats van començar dissabte amb la tarda de cuina, una sessió teòrico-pràctica sobre la realització dels plats i postres tradicionals que es donaven tradicionalment a les cases durant la Fira de Salàs. Joan Altarriba i Mon Cardona van donar el toc musical.
 
El diumenge va ser el dia central de la fira. Van realitzar-se sessions de cabaret al cafè Salón, una exposició de ruc català al Firal, jornada de portes obertes i ambientació d´època a les conegudes botigues-museu de Salàs, així com el concurs de ratafia.
 
Al migdia, la cercavila amb la mulassa "lo Sobrany" i els cavallets de Salàs, acompanyats de les colles convidades de Barcelona (els Cavallets Cotoners) i de l´Arboç (el Garot i el Garotet). Durant tota la jornada de diumenge també es va gaudir de diferents parades gastronòmiques i d'artesans del Pirineu.
 
Per finalitzar, a l´era de Mauri, es va representar la petita obra teatral "la Venda del Sobrany", de Pep Coll. Ja al final de la tarda, la banda de dixieland "los Tres Juanetes del Apocadixie" van clausurar la diada d'enguany.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor