Divendres, 26 d'abril de 2024
vent

Protecció Civil demana extremar la precaució per fort vent al Pallars

L’episodi s'allargarà fins demà al migdia amb ratxes que podran superar els 90 km/h sobretot a les cotes altes

Redacció 26 de novembre de 2018 a les 17:01

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Ventcat d’acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que se'n poden derivar. Segons el Servei Meteorològic, l’episodi de fortes ratxes de vent, de component nord i oest i que ja ha entrat aquest migdia, s’allargarà fins demà al migdia i afectarà, entre altres, totes les comarques del Pirineu i Prepirineu.

Per aquest motiu es demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior fins demà al migdia. També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

Protecció Civil ha sol·licitat als ajuntaments on es preveuen les afectacions més importants que reforci es elements d'il·luminació nadalenca i altres elements del mobiliari urbà i els accessos a parcs i jardins i el control dels accessos al front litoral per evitar incidències greus. Trobareu tots aquests consells al web especial sobre ventades de Protecció Civil.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació