Dijous, 25 d'abril de 2024
turisme

Les Valls d’Àneu protagonitzen el proper número de la revista Descobrir

En l'edició 250 de la publicació, corresponent al mes de desembre, hi ha un dossier de més de 50 pàgines dedicades a aquestes valls del Pallars

Redacció 21 de novembre de 2018 a les 12:01
“Les Valls d’Àneu són una raconada d’alta muntanya on s’acumulen alguns dels principals atractius del Pirineu català, com Aigüestortes, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i un bé de déu de patrimoni romànic, deixant de banda la neu a l’hivern”, així es presenta el proper número de la revista Descobrir Catalunya, que celebra el seu número 250 i que correspon al proper mes de desembre.

De la mà de personatges com Ivana Miño, Roger de Gràcia, Agnès Busquets i Carme Ruscalleda, s'ofereix una visió amplia de la zona i es presenten grans possibilitats per descobrir-la. L'acte de presentació de la revista tindrà lloc demà dijous a Casa Gassia de l'Ecomuseu de les Vall d'Àneu, serà a les 19h amb les intervencions de Jordi Abella, director de l'Ecomuseu, Jordi Morales, director de la revista, i Joan Blanco, alcalde d'Esterri d'Àneu.

Propostes vivencials

El reportatge fotogràfic és d’Òscar Rodbag, que va acompanyat d'articles com Àneu en el pensament, una introducció del president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Ferran Rella. Amb Neu, càmera, acció!, l'actriu Ivana Miño explica la seva relació amb el Pallars Sobirà. Miño és una amant dels paisatges de muntanya i gràcies a la seva participació en la sèrie Gran Nord va conèixer aquesta comarca que la té enamorada, fins al punt que hi va tornar per gravar un capítol del programa Catalunya experience. L'Òscar Marín l'acompanya en una estada de natura i turisme actiu, per fer-hi noves descobertes i tornar a indrets on va deixar records intensos.

En aquest número, l’actor i periodista Roger de Gràcia passa el cap de setmana a les Valls d’Àneu amb l’Agnès Busquets i en Pep, la seva família. I junts descobreixen les possibilitats lúdiques dels paisatges nevats: des d’esquiar fins a observar els estels, conèixer la fauna autòctona dels Pirineus i aprendre a elaborar formatges i a tenir cura de les cabres. Una aventura apassionant per al més petit de la casa! Ho relata l'escriptora local Núria Garcia Quera sota el títol Aventures familiars a la neu.

A més, la xef Carme Ruscalleda fa una escapada a les Valls d’Àneu per gaudir del patrimoni romànic d’aquestes contrades, un patrimoni que amaga històries fascinants, moltes protagonitzades per dones. La cuina del Pallars i els productes del territori l’ajudaran a entrar en calor i aclimatar-se. Amb el reportatge Romànic i bon menjar, l'autor Jaume Barrull ens ofereix un maridatge perfecte.

A banda d’aquests articles, el dossier conclou amb quatre pàgines de guia pràctica, on recomanen, entre d’altres, la visita al castell de València d’Àneu, a la torre d’Espot, al conjunt monumental de Son i a l’antiga abadia de Sant Pere del Burgal. A més, s'ofereix una extensa llista de dades útils com allotjaments i restaurants, serveis turístics i telèfons/webs d’informació.

Un dossier especial

Aquest dossier servirà, a més, per celebrar la sortida a quiosc del número 250 de la revista. Descobrir va néixer l’any 1997 i, en aquests més de 21 anys, ha viatjat a tots els territoris de parla catalana, però sempre des d’una mirada cultural i pròpia del país. Actualment compta amb una difusió mitjana de 12.000 exemplars i 55.000 lectors. Ara, qui fullegi les seves pàgines podrà endinsar-se en el fascinant paisatge, patrimoni, cultura i activitats de les Valls d'Àneu.
 

Portada de la revista. Foto: Descobrir Catalunya

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació