Dissabte, 27 d'abril de 2024
oli

El Jussà acull unes jornades per a olivicultors i mestres d’almàssera

Les formacions pretenen millorar la competitivitat del sector oleícola de la comarca i afavorir-ne la seva consolidació

Redacció 15 de novembre de 2018 a les 11:13
Antònia Ninot a les jornades | Ajuntament de Tremp
Millorar la competitivitat de les empreses que integren el sector oleícola del Pallars Jussà i ajudar a la seva consolidació; aquest és l'objectiu de les jornades organitzades per l’Associació de Productors d’Oli del Pallars Jussà i l'Ajuntament de Tremp, a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars.

El dimarts 13 de novembre la sessió ha estat adreçada als olivicultors. Antònia Ninot, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària (IRTA), ha parlat dels factors clau en el maneig en camp que determinen la qualitat del producte final. Aquesta sessió també ha estat acompanyada d’un tast d’olis a càrrec del Dr. Agustí Romero, també de l’IRTA.

Reciclatge professional i perfeccionament

La segona jornada s'ha dividit en dues sessions i ha estat destinada a mestres d’almàssera. El dimecres 14 s’ha desenvolupat la primera d’aquestes sessions amb el Dr. Agustí Romero, al Molí d’Oli d’Aramunt. En el decurs del matí, els participants han pogut aprofundir en els coneixements dels diferents aspectes bàsics en el procés d’elaboració d’olis d’alta qualitat (instal·lacions, regulacions, processos secundaris i punts crítics del sistema). A més, hi ha hagut un tast d’olis on s’han presentat els defectes més comuns en la mala praxi a l’hora d’elaborar.

El proper dia 28 tindrà lloc la segona part de la jornada, que en aquesta ocasió comptarà amb la presència de Juan Francisco Hermoso, de l’IRTA, que parlarà de gestió de subproductes i gestió del celler. A més, també s’incorporarà un tast d’oli, en aquest cas per veure els defectes més comuns en la mala praxi a l’hora de conservar.

Amb aquesta formació es dona continuïtat a les jornades iniciades l’any 2015 per donar suport a aquest sector a la comarca del Jussà. L’objectiu és oferir eines de reciclatge professional i perfeccionament, tant als productors que treballen el cultiu de l’olivera, com als responsables actuals dels molins i nous moliners que puguin assumir el recanvi generacional.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació