Dimarts, 30 d'abril de 2024
jocs olímpics d'hivern

El Pirineu es podria quedar sense Jocs Olímpics si l'Estat no reconeix Kosovo

El COI amenaça amb recomanar “no celebrar competicions internacionals” a l’Estat si no accepta atletes kosovars

Redacció 14 de novembre de 2018 a les 09:34
Pere Miró, a l’esquerra, és un membre destacat del COI | COE
El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha amenaçat amb recomanar a les federacions esportives d’arreu del món de “no celebrar competicions internacionals” a l’Estat espanyol si no accepta esportistes de Kosovo. El director general adjunt de l’entitat, el català Pere Miró, ha dit que el COI està “preparat” per fer-ho “si el govern espanyol no està en condicions de garantir l’accés no només de Kosovo sinó dels seus atletes” a campionats que se celebrin a l’Estat.

Ho ha dit en una entrevista al portal sobre olimpisme i esport Inside the Games, coincidint amb el final del mundial de karate celebrat a Madrid, en el qual els marcadors de l’estadi on es disputava no marcava la nacionalitat dels atletes kosovars, apunta el mateix portal, que explica que els electrònics no indicaven la procedència dels atletes kosovars amb les sigles WKF (Federació Internacional de Karate en les sigles en anglès) i als uniformes hi duen les lletres KKF, les inicials de la federació kosovar.

Era el resultat entre un acord entre l’Estat espanyol i el país balcànic. L’alt càrrec del COI ha lamentat que l’acord a què es va arribar pel mundial de karate es quedava lluny de la solució que es va trobar pels Jocs del Mediterrani, celebrats a Tarragona el juny passat, en els quals Kosovo va poder participar amb el nom del seu comitè olímpic nacional. 

“No podem suspendre un país i no podem dir que no s’hi organitzin esdeveniments”, ha afirmat Miró. “Però estem totalment preparats per dir que és el que direm a partir d’ara: federacions internacionals, abans d’atorgar cap competició a l’Estat espanyol, assegureu-vos de tenir totes les garanties que tots els atletes hi seran benvinguts”, ha afegit. El Comitè Olímpic Internacional, així com la federació internacional de futbol (FIFA) i altres entitats esportives reconeixen Kosovo, a diferència de l’Estat espanyol.

L’advertència arriba un mes després que el COI acceptés la candidatura olímpica de Barcelona-Pirineus pels Jocs Olímpics d’Hivern de 2030. Els dos territoris van rebre la llum verda per tirar endavant una proposta concreta per organitzar la competició internacional dels esports d’hivern per excel·lència. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació