Diumenge, 5 de maig de 2024
barcelona-pirineus 2030

El COI visita les seus de la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030

Entre les parades previstes hi ha l’estació de Baqueira Beret, l'aeroport de la Seu d'Urgell i les instal·lacions de la capital alturgellenca

Redacció 4 de setembre de 2018 a les 12:11
Taula Permanent de Treball per a una candidatura per als Jocs d'Hivern 2030 | Ruben Moreno
El Comitè Olímpic Internacional (COI), representat per Gilbert Felli, consultor i antic director executiu dels Jocs Olímpics, visitarà a partir d’aquest dimarts i durant tres dies les diferents seus i infraestructures que podrien formar part del conglomerat que permeti a Pirineus-Barcelona esdevenir una candidatura olímpica per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern 2030.

Dins de l’agenda de reunions previstes, s’inclou la visita a l’estació aranesa de Baqueira Beret, l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell i les instal·lacions de la capital alturgellenca, on es trobaran amb diversos integrants de les federacions esportives i membres de l’administració.

Felli ha viscut totes les cites olímpiques des del 1990 i ha esdevingut arquitecte, membre de comissions d’avaluació i director d’esports i relacions amb les federacions internacionals. En aquesta visita, recorrerà diversos espais per conèixer de primera mà els eixos de la voluntat olímpica de Pirineus-Barcelona, una proposta basada en un territori de referència i amb projecció internacional. Una delegació de la Generalitat de Catalunya encapçalada per Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, l'acompanyarà en les visites.

La presència de Felli respon al procés de diàleg establert des del Comitè Internacional Olímpic, com està previst en les noves regles olímpiques per a les seus interessades a organitzar uns jocs, i a la voluntat del COI de conèixer el plantejament i les línies mestres del projecte. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació