Dimecres, 24 d'abril de 2024
fira del codony

Tremp difon el codony en una nova fira multitudinària

Èxit tant d’afluència com de paradistes en la que ha estat la 17a edició del certamen

Jordi Ubach Llorens 5 de novembre de 2018 a les 17:23
Chacón, acompanyada de les autoritats locals, visitant la fira | Gencat
Tremp ha viscut aquest passat dissabte la 17a edició de la Fira del Codony, un fruit cada vegada més conegut per les seves propietats culinàries i beneficioses per la salut. Des del consistori se n’ha fet una valoració positiva tant pel que fa a l’assistència de gent com de paradistes. Una bona mostra d’això és que es van esgotar tots els tiquets de l’esmorzar popular a base de llonganissa i allioli de codony.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, va ser l’encarregada d’inaugurar aquesta edició, acompanyada d'autoritats locals i de la cuinera Ada Parellada, propietària del Restaurant Semproniana de Barcelona i xef ambaixadora del Corder del Pallars, que va gaudir en primera persona del certamen.

En total s’han aplegat a la plaça Capdevila i el seu entorn més de 80 estands agroalimentaris i d'artesania, on s'hi han realitzat nombrosos actes amb el codony com a protagonista. A més de l’exitós esmorzar popular, enguany s’ha convocat novament el concurs d’allioli de codony i una girellada de la mà dels xarcuters de la comarca i l’Associació APAT Pallars Jussà.

La regidora de Promoció Econòmica i Fires, Anna Ritz, ha assegurat que la fira "va creixent any rere any" i ha celebrat que enguany el temps hagi acompanyat. Per Ritz, "l’elevada afluència de visitants en una època que normalment és baixa permet donar difusió als productes i el comerços de la comarca”, segons ha destacat. 

La regidora també ha confessat que el certamen va sorprendre gratament la consellera Chacón, que va comprovar que a la Fira del Codony aquest fruit n’és el protagonista indiscutible i llueix en gairebé totes les parades.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació