Dijous, 25 d'abril de 2024
feina

El Jussà aposta per donar una oportunitat laboral a 23 joves qualificats

El Consell Comarcal del Pallars Jussà augmenta la taxa d’escombraries un 2,25%

Redacció 1 de novembre de 2018 a les 10:04
El Consell ha donat aquest dimecres la benvinguda als joves | CCPJ
Un total de 23 joves formats en graus universitaris i cicles formatius han començat a treballar recentment al Pallars Jussà, ja sigui contractats pel Consell Comarcal o bé per diferents ajuntaments de la comarca i en entitats sense ànim de lucre. Aquesta acció s'emmarca en la tercera edició del programa Joves en pràctiques, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc de la Garantia Juvenil.

Set d’aquests joves s’han incorporat en diferents departaments del Consell Comarcal del Pallars Jussà, entitat pionera en aquest programa a la comarca, que en les darreres tres edicions ha assessorat i incentivat diferents ajuntaments i entitats a apostar per aquesta iniciativa. 

Segons ha indicat la vicepresidenta del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Maria Pilar Cases, “aquest programa no només beneficia els joves aportant-los experiència professional, sinó que per a la comarca suposa la recuperació de joves formats que d’altra manera no tindrien oportunitats professionals a la zona”.

El Consell ha donat aquest dimecres la benvinguda a aquests joves que treballaran en els departaments de Turisme, Serveis Tècnics, Medi Ambient, Joventut, Arxiu o Residus, entre altres. Cases els ha instat a tenir en compte l’oportunitat que aquest programa els brinda d’aprendre i de demostrar les seves qualitats, alhora que els ha remarcat la responsabilitat que suposa formar part d’una administració que treballa per donar servei a la comarca.

Els 16 joves restants treballaran durant 6 mesos als ajuntaments de Tremp, la Pobla de Segur, Castell de Mur, Conca de Dalt, Isona i Conca Dellà, Talarn, Salàs de Pallars i Sant Esteve de la Sarga, així com en diverses entitats sense ànim de lucre, on obtindran experiència laboral en l’àmbit professional que han estudiat.

En les tres edicions del programa Joves en pràctiques al Pallars Jussà, inclosa la present, se n’han beneficiat un total de 48 joves, d’aquests 9 han mantingut el seu lloc de treball més enllà del programa i a altres els ha obert les portes a diferents llocs de treball dins la comarca.

Augment de la taxa d'escombraries

El ple del Consell Comarcal del passat dimarts va servir per modificar el pressupost per a la contractació d’aquests joves, però també per aprovar un augment d’un 2,25% de la taxa d’escombraries amb els vots favorables de l’equip de govern, format pel PDECat i ERC, i en contra de Candidatura de Progrés.

Aquesta modificació ve donada, segons ha assenyalat l’equip de govern, per l’augment del 6% del cànon que fixa l’Agència de Residus de Catalunya, que ara és del 41%.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació