Dissabte, 20 d'abril de 2024

La Generalitat creu que Copirineo té possibilitats de continuar si hi ha una reestructuració prèvia

Pallars Digital 7 de novembre de 2013 a les 11:00

 
ACN / REDACCIÓ | El director general d'Alimentació, Domènec Vila, ha dit que el concurs de creditors en el que la cooperativa lletera Copirineo està immersa no necessàriament ha de significar el tancament de l'empresa. Per Vila la firma de La Pobla de Segur té possibilitats de continuïtat sempre i quan es faci una reestructuració i es redissenyi l'estratègia de l'empresa i ha afegit que ja s'hagués hagut de fer fa temps. El director general ha dit que la Generalitat estava buscant col·laboradors per tirar endavant Copirineo quan la direcció ha decidit, de manera unilateral, presentar el concurs de creditors. Per Vila la importància de l'empresa pel Pallars i pel sector és vital.
 
El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries ha reconegut el valor comercial de la marca i la qualitat del producte. Vila ha comentat que Copirineo té un client molt fidel i el que fa falta és saber gestionar correctament tots els actius de la firma i posar-los en valor.
 
Copirineo ha elaborat un Pla de Viabilitat per salvar l'empresa que de moment no ha donat a conèixer ni als treballadors ni a la Generalitat. El director general ha afegit que si els fan coneixedors d'aquest Pla podran ajudar de manera més efectiva a la cooperativa i també ajudar-la a construir un futur. De moment aquest Pla no s'ha presentat.
 
Vila ha reconegut que des de fa mesos la Generalitat coneixia la situació difícil per la que passava la cooperativa i ha estat amb converses amb la direcció per buscar solucions. Segons Vila alguna d'aquestes decisions passava per una reestructuració empresarial.
 
El Consell Comarcal hi veu opcions
 
En la mateixa línia s'ha manifestat avui Joan Ubach en declaracions a La Xarxa. El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà creu que Copirineo té opcions de seguir si una empresa hi inverteix, sempre i quan es faci "un nou pla de viabilitat" que permeti afrontar una nova etapa "amb una altra perspectiva".
 
Algunes de les empreses interessades en assumir el lideratge de Copirineo serien una làctia aragonesa amb seu a Binefar, Cadí o Llet Nostra.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Del dia