16 d'abril de 2024
Sanitat

L'Hospital del Pallars tanca els actes del seu 25è aniversari

Bonaventura Clotet, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, va oferir ahir una conferència de cloenda a Tremp

Redacció 26 d'octubre de 2018 a les 10:47
Bonaventura Clotet durant la seva conferència a La Lira | GSS Lleida
L’Hospital Comarcal del Pallars ha celebrat al llarg d’aquest any el 25è aniversari de la seva creació i de l’obertura d’una nova etapa sanitària al Pallars. Aquest dijous al vespre, l’espai cultural La Lira de Tremp ha acollit l’acte de cloenda d’aquesta efemèride amb la conferència destacada del cap de servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i president de la Fundació Lluita contra la Sida, Bonaventura Clotet.

L’acte va servir també per fer un homenatge al primer nadó que va néixer al centre hospitalari, així com una entrega de premis de dibuix infantil i l’actuació de l’Orfeó de Tremp, que va amenitzar la vetllada amb les seves interpretacions.

L’acte de cloenda va comptar amb la presència de Divina Farreny, gerent de la Regió Sanitària Lleida i Alt Pirineu i Aran; Jordi Cortada, gerent territorial de l’ICS Lleida i Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris; Joan Ubach, alcalde de Tremp; Joan Saura, president del consell d’administració de Gestió de Serveis Sanitaris, i Francesc Guerra, gerent de l’Hospital Comarcal del Pallars.

Uns inicis que es remunten al segle XVI

Tot i el quart de segle de l’Hospital Comarcal del Pallars de Tremp, la història sanitària a la ciutat es remunta molts més anys enrere. L'Hospital a Tremp es va obrir l'any 1521, en un edifici del carrer del Forn, de la mà del doctor Jaume Fiella. Tres segles més tard, es va traslladar a l'antic convent dels caputxins i es va convertir en el Sant Hospital de Tremp - Fundació Fiella. 

L'any 1933 la Generalitat de Catalunya va estudiar la possibilitat de transformar-lo en hospital comarcal i un any més tard va designar Tremp com a la ciutat que l'havia d'acollir. No obstant això, aquest projecte va quedar interromput per la Guerra Civil. 

L'any 1987 es signà un conveni amb l'Institut Català de la Salut, que el va permetre oferir assistència als afiliats a la Seguretat Social. Un any més tard, va començar la construcció del nou hospital, en terrenys que la Fundació Fiella va cedir a la Generalitat. 

Així mateix, ara fa 25 anys es va inaugurar un nou hospital amb el format de hospital comarcal, formant part de la xarxa d’hospitals que donen servei a la sanitat pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. En aquests anys s’han anat adequant els serveis a les necessitats específiques de les comarques del Pallars amb el suport dels Hospitals Universitaris Arnau de Vilanova i Santa Maria.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació