Dissabte, 20 d'abril de 2024
llengua

Jordi Mir recull de mans de la consellera de Cultura el premi Pompeu Fabra

Mir ha estat reconegut per la seva contribució a la projecció social de la llengua catalana i per la seva reconeguda trajectòria

Redacció 25 d'octubre de 2018 a les 09:25
Jordi Mir, en el moment de recollir el guardó | La Casa del Sol Naixent
El filòleg i escriptor i activista cultural de Tremp, Jordi Mir, ha rebut aquest dimarts de mans de la consellera de Cultura, Laura Borràs, el premi Pompeu Fabra en la categoria de trajectòria professional, científica o cívica, ex aequo amb la professora Mila Segarra. El jurat ha reconegut Mir per la seva contribució a la projecció social de la llengua catalana i per la seva reconeguda trajectòria.

Borràs, ha presidit el lliurament dels 7ens Premis Pompeu Fabra, en un acte que ha tingut lloc al Teatre Nacional de Catalunya. L’edició d’enguany, a més ha tingut un caràcter especial doncs ha coincidit amb els actes de la commemoració de l’Any Fabra, que recorda els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.
 
La resta de premiats són l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, que ha obtingut el VII premi Pompeu Fabra en la categoria de projecció i difusió de la Llengua catalana; König en la categoria socioeconòmica; l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català en la de comunicació i noves tecnologies; el presentador i cantant Halldór Már en la categoria d’incorporació a la comunitat lingüística catalana, i el voluntari Ramon Rom Sagristà en la de Voluntariat lingüístic.

Una llarga trajectòria en benefici del català

Nascut a Tremp l’any 1935, Jordi Mir és filòleg, escriptor i activista cultural. Al llarg de la seva extensa trajectòria, ha estudiat l'obra sencera de Pompeu Fabra i va ajudar a que molts mitjans de comunicació utilitzessin correctament el català, en els anys posteriors al franquisme. 

És, a mes, un dels fundadors de la Societat d'Amics de la Muntanya (SAM) de Tremp i del premi literari Vent de Port de la Casa del Sol Naixent. L'any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi, una de les majors distincions de la Generalitat de Catalunya, per la seva lluita en la protecció i divulgació del català. Mir és també membre de la secció filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació