Dijous, 18 d'abril de 2024
turisme

L’Ajuntament de la Pobla obté 350.000 euros per fomentar el turisme

L'import s'invertirà en la modernització del Conjunt Modernista Mauri i en accions al Centre de Mobilitat Sostenible l’Estació i al riu Noguera Pallaresa

Redacció 22 d'octubre de 2018 a les 10:47
Conjunt Modernista Mauri | Ajuntament de la Pobla de Segur
La Direcció General de Turisme de la Generalitat ha resolt finançar amb 350.000 euros el projecte Valorització de la Pobla de Segur com a Porta d’Entrada al Pirineu que l’Ajuntament de la Pobla va presentar a la convocatòria de Plans de Foment Territorial de Turisme 2018. El projecte ha obtingut una valoració de 56,2 punts, la sisena puntuació a nivell català i la primera entre els municipis de la Delegació Territorial de Turisme de Lleida.

A més, el projecte també comptarà amb cofinançament de la Diputació de Lleida a través de dues subvencions que sumen un total de 111.806,28 euros, i aportacions de privats del municipi en forma d’accions: l’Agència de Viatges Pirineu Emoció i l’empresa constructora Fortanco 81.

Inversió en patrimoni, sostenibilitat i turisme

El projecte inclou actuacions en tres indrets del municipi: el Conjunt Modernista Mauri, el Centre de Mobilitat Sostenible l’Estació i el Riu Noguera Pallaresa. Al conjunt modernista, es projecta una modernització integral del parc Municipal Alcalde Boixareu i la seva connexió urbanística amb l’entorn, un dels principals atractius turístics de la vila.

Al Centre de Mobilitat Sostenible l’Estació, es crearan aparcaments dissuasoris al voltant de l’edifici principal, per facilitar l’ús de les alternatives de mobilitat sostenible que s’hi ofereixen. A més, es recuperaran diversos elements del patrimoni ferroviari i es dotarà l’equipament de WiFi i punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Pel que fa al riu Noguera Pallaresa, es projecta habilitar l’indret del Parc dels Raiers com a punt de recepció de les embarcacions de ràfting que podran arribar fins a la vila amb la propera obertura d’un salt per embarcacions a la presa de Sossís.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació