16 d'abril de 2024
finançament local

​El Senat aprova una moció per revisar el sistema de finançament local

La moció presentada pel PDECat busca el consens per abordar els problemes en matèria de finançament local

Redacció 19 d'octubre de 2018 a les 13:51
Senadors catalans amb el llaç groc | ACN
La senadora del PDECat, Mayte Rivero, ha defensat aquest dijous una moció a la comissió d'Ens Locals del Senat que reclama la revisió del sistema de finançament local. Tots els grups han votat a favor, excepte el PNV, que s'ha abstingut.

"Aquesta moció pretén trobar el consens per abordar de forma definitiva la problemàtica del finançament local i eliminar les limitacions econòmiques innecessàries als ajuntaments", ha destacat la senadora de Lleida, que ha posat de manifest que "fa temps que l'administració local reclama una bona revisió de les seves competències i el finançament necessari per atendre-les". 

Les bases de la moció

La moció aprovada recull la necessitat d'abordar un projecte preliminar de Llei de finançament de les hisendes locals i un calendari de debat per al corresponent Projecte de Llei, amb l'objectiu d'avançar en un nou model de finançament simultani a la reforma del sistema de finançament autonòmic.

També contempla que els Pressupostos Generals de l'Estat del 2019 han d'incloure la pròrroga de la flexibilització de la norma de despesa per a inversions financeres sostenibles i ampliar el catàleg d'aquestes inversions, sobretot en l’àmbit social. Aquestes inversions, al ser finançades amb romanents d'exercicis anteriors, no s'han de computar en el càlcul de l'estabilitat pressupostària de l'exercici on s'executen.

En la seva intervenció, Rivero ha apuntat que "la modulació i el repartiment dels objectius de dèficit per part de l'administració central ha disminuït la capacitat de les administracions locals en època de crisi, a les quals s'ha exigit un enorme esforç de restricció en la despesa".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació