Dijous, 25 d'abril de 2024
esquí

El refugi del Gall Fer i l’estació d’esquí de Virós necessiten gestors

Les instal·lacions han sortit a concurs per 8.000 euros l’any i les persones interessades poden presentar-se a l'oferta fins el 5 de novembre

Redacció 19 d'octubre de 2018 a les 11:19
Paisatge hivernal al Refugi del Gall Fer | Refugi del Gall Fer
El refugi del Gall Fer i l'estació de muntanya i d'esquí nòrdic de Virós-Vallferrera necessiten un nou gestor per explotar els dos equipaments municipals ubicats al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Alins i les Entitats Muncipals Descentralitzades d'Araós i Ainet de Besan estan buscant a nous responsables. 

L’alcalde d’Alins, Josep Maria Lladós, ha explicat a Pallars Digital que els antics gestors han deixat el refugi "per motius personals", tal com van comunicar-ho a finals de la temporada passada, i espera trobar a un nous responsables per aquesta temporada.  

El termini per presentar ofertes acaba el proper 5 de novembre i de moment no s'ha rebut cap sol·licitud, però des del consistori tenen constància de persones que han mostrat interès. El contracte que s'ofereix és de cinc anys i amb un lloguer de 8.000 euros a l’any. 

Quilòmetres de pista sense pavimentar

El refugi té capacitat per allotjar 40 persones i es troba en molt bon estat. A més, serveix com a seu de l’estació d’esquí nòrdic de Virós-Vallferrera, amb 25 quilòmetres de pistes traçades amb la cota més alta a 2.000 metres d’altitud. Un dels inconvenients que presenta són els quilòmetres de pista sense asfaltar abans d'arribar a les instal·lacions, que segons Lladós són responsabilitat de "l'administració".

Fora de la temporada d’hivern, des del refugi també es gestionen activitats com el senderisme, les rutes de BTT, l'observació d’aus, la recol·lecció de bolets, els circuits d’orientació i l'observació d’estrelles.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació