Divendres, 19 d'abril de 2024
patrimoni

L'església de Sant Pere d'Orrit queda restaurada

El proper dissabte s'inauguraran les obres de rehabilitació del temple, que conjuntament amb el castell d’Orrit, és Bé Cultural d’Interès Local

Redacció 18 d'octubre de 2018 a les 13:03
Església d'Orrit, a La Terreta | Ajuntament de Tremp
Aquest dissabte 20 d’octubre a les 12h s'inauguraran les obres de restauració de l’Església d’Orrit, a La Terreta, promogudes per l’Ajuntament de Tremp i l’Associació pel Patrimoni de La Terreta. Aquesta obra de rehabilitació s’ha iniciat en dues fases per poder consolidar l’estructura de l’edifici: s'ha rehabilitat la volta de la capella lateral, s’ha netejat tota la runa de l’interior, s’ha reconstruït tota la teulada, s’ha posat una nova porta i s’ha protegit la totalitat del monument.

El cost total ha estat de 30.514,99 euros, finançats per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i fons propis de l’Ajuntament de Tremp.

Un conjunt monumental amb història

L’acte d'inauguració comptarà amb la col·laboració del Dr. Francesc Fité, professor d’Història de l’Art Antic i Medieval i d’Història Medieval de la Universitat de Lleida, que oferirà una introducció històrica i arquitectònica de l’església i del castell d’Orrit.

Aquesta església forma part del conjunt monumental d’Orrit, un bé immoble declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) el 2015. L’església concretament, és un edifici del s.XI que s’adscriu a les formes de l’arquitectura llombarda. Per les solucions constructives que presenta, és un dels escassos exemples d’aquesta arquitectura a Catalunya, juntament amb la canònica de Sant Vicenç de Cardona.

Pel que fa al Castell, que completa el conjunt patrimonial, va ser el bressol d’un dels primers textos redactats en la nostra llengua.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació