Divendres, 26 d'abril de 2024
geoparc

El Geoparc Conca de Tremp-Montsec presenta una maleta pedagògica

"Un Geoparc de Pel·lícula" és el títol d'aquest recurs didàctic que fa difusió del patrimoni geològic

Redacció 18 d'octubre de 2018 a les 10:34
La maleta 'Un geoparc de pel·lícula' consta de cinc activitats | Geoparc Conca de Tremp - Montsec
Una desena de docents de centres educatius de primària i secundària de les quatre comarques relacionades amb el Geoparc Mundial de la Unesco Conca de Tremp-Montsec han participat a la presentació de la maleta didàctica del Geoparc d'aquest dimecres. Aquesta maleta es posarà en marxa durant aquest curs escolar com a prova pilot i serà gestionada a través del Centre de Recursos Pedagògics del Pallars Jussà.

La maleta didàctica té l’objectiu de facilitar als docents l’explicació del ric patrimoni geològic del territori, que està poc desenvolupat als currículums escolars, i està destinada a alumnes d'entre 10 i 14 anys. A través de les diferents activitats, els infants podran aprendre a valorar, estimar i cuidar l’entorn que els envolta, tot reforçant el sentiment d’identitat cap al territori per tal de que vetllin per la seva conservació i preservació.

Cinc activitats de pel·lícula

La maleta disposa de cinc activitats que es complementen amb una activitat inicial de descoberta del Geoparc. Aquestes poden ser usades de forma independent o en el seu conjunt i es pot realitzar una sisena activitat final d’aplicació dels coneixements adquirits.
 

Els docents s'han familiaritzat amb el material educatiu. Foto: Geoparc


El fil conductor de les activitats de la maleta Un Geoparc de Pel·lícula és la realització d’un film sobre la formació geològica i les singularitats del territori que es va iniciar als anys 70, però que va quedar aturat per falta de finançament.

Cada activitat se centra en una temàtica geològica vinculada a una part de realització de l’audiovisual: Territori Miner (mineria / guió literari), Escenaris Cretacis (Paleontologia / storyboard), Cinema Stones (estratigrafia i tractament), Un, dos, tres...Quaternari (geomorfologia / banda sonora original), Relats Arriskats (riscos / argument i sinopsis) i El Geoparc del Futur (aplicació de continguts / localitzacions).

Les activitats són treballades des d’un punt de vista multidisciplinari, amb casos pràctics i activitats manipul·latives, per acostar la geologia als infants de manera atractiva, amena i competencial. Aquesta maleta ha estat realitzada per la cooperativa Nusos, coordinada pel Geoparc i finançada per l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació