Dilluns, 29 d'abril de 2024
procés català

José Crespín considera «desproporcionada» la presó preventiva per als polítics independentistes

​El subdelegat del govern espanyol a Lleida critica la manca d'inversió en infraestructures a la demarcació dels darrers anys per part dels executius del PP

Redacció 16 d'octubre de 2018 a les 08:47
Pla mig de José Crespín, aquest dilluns | ACN
El subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Crespín, considera "desproporcionat" que els polítics i líders independentistes portin "tan en temps en presó preventiva" i, per tant, veuria "lògic" que no estiguessin empresonats. Així s'ha pronunciat en un esmorzar amb la premsa de balanç dels seus primers dies al càrrec des del punt de vista personal, tot i expressar el seu total respecte a la separació de poders.

D'altra banda, Crespín ha reconegut un dèficit d'inversions en infraestructures a la demarcació de Lleida en els darrers anys i ho ha atribuït a "anys de no gestió i de no implicació" per parts dels darrers executius espanyols del Partit Popular. Per posar un exemple, s'ha referit a l'N-230 i a l'A-14 i ha manifestat que els primers projectes elaborats en relació amb la millora o construcció d'aquestes vies daten del 2009.

El subdelegat del govern espanyol a Lleida ha expressat el seu convenciment que els pressupostos de l'Estat per al 2019, en cas que acabin tirant endavant, inclouran partides per millorar les infraestructures de la demarcació. Crespín ha carregat contra els darrers governs de l'Estat del Partit Popular, i la seva antecessora al capdavant de la subdelegació, i els ha responsabilitat del dèficit en inversions pel que fa a infraestructures que han patit les comarques lleidatanes durant els darrers anys. 

Per Crespín, "no és normal" que projectes que es van començar a tramitar del 2009 com ara l'N-240 o l'A-14 encara no s'hagin executat. Tot i això, ha reconegut les dificultats que va comportar la crisi econòmica però ha defensat que "els projectes es poden reformular per adaptar-los a la nova realitat econòmica". 

En el cas de l'A-2, Crespín ha reconegut els problemes que l'autovia presenta en el ferm per l'elevat volum d vehicles que suporta i ha recordat que enguany l'Estat té previst invertir 28 milions d'euros en el manteniment dels 102 quilòmetres de vies estatals de la demarcació de Lleida, entre les quals l'A-2. 

Col·laboració institucional

Coincidint amb els seus 100 primers dies al càrrec, José Crespín ha traslladat el seu oferiment a la col·laboració institucional de la subdelegació espanyola a Lleida amb la resta d'institucions del territori per tal de facilitar l'establiment de ponts que facilitin el diàleg. El subdelegat ha explicat que des del 2 de juliol ha dut a terme 160 trobades, visites, actes i reunions arreu de la demarcació, 37 de les quals amb alcaldes lleidatans. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació