Dijous, 2 de maig de 2024
subdelegació del govern

El nou subdelegat del Govern espanyol es reuneix amb l’alcalde de Tremp

José Crespín, que també ha improvisat una trobada amb la delegada del Govern, Rosa Amóros, destaca el Geoparc “com un exemple de col·laboració institucional”

Redacció 31 de juliol de 2018 a les 16:57
Ubach i Crespín, aquest matí, a l’Ajuntament de Tremp | Subdelegació del Govern
El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, s’ha reunit aquest matí, a Tremp, amb l’alcalde del municipi, Joan Ubach, continuant d’aquesta manera amb la ronda de reunions de treball amb els alcaldes de capital de comarca. Aquestes es fan amb l’objectiu de conèixer les mancances i necessitats dels municipis i "encetar una relació de diàleg i col·laboració institucional de la que es puguin beneficiar els ciutadans”.

En el decurs de la reunió, Joan Ubach ha explicat al subdelegat del Govern la satisfacció de Tremp i els altres 18 municipis de Palllars Jussà, Pallars Sobirà, la Noguera i l'Alt Urgell per haver obtingut, el passat mes d'abril, la distinció de Geoparc de la Conca de Tremp-Montsec per part de la Unesco. 

En aquest sentit, José Crespín ha destacat el Geoparc "com un exemple de col·laboració institucional en què 19 municipis sumen forces per fer realitat un projecte beneficiós pel territori" i s'ha compromès a estudiar possibles vies de finançament que permetin avançar en l'execució del Pla Director.

El subdelegat també ha traslladat a l'alcalde de Tremp la possibilitat de gestionar la inclusió del Geoparc de la Conca de Tremp-Montsec en el Comitè Espanyol de Geoparcs del que actualment en formen part 11. D'aquests 11 Geoparcs només n'hi ha un de català que és el Geoparc de la Catalunya Central. José Crespín ha manifestat a l'alcalde de Tremp la voluntat de visitar la zona que inclou el Geoparc a la propera tardor.

Pel que fa a infraestructures, un altre dels temes abordats en la reunió ha estat la petició d’introduir millores en el traçat de la N-260 donada la importància de connexió que té aquesta carretera amb l'Alta Ribagorça i l'Alt Urgell.

Un cop acabada la reunió de treball amb Joan Ubach, el subdelegat del Govern ha mantingut una breu trobada informal, no prevista inicialment, amb la Delegada del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, amb qui ha aprofitat per saludar-se i iniciar "una necessària col·laboració institucional en benefici del territori".
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació