Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

Els escolars de Sort podran fer classes d'esquí en horari lectiu

L'Associació Esportiva Pallars compta amb la col·laboració dels centres educatius per desplegar el projecte "Esquí Cole"

Redacció 15 d'octubre de 2018 a les 11:34
Grup d'escolars del Pallars Sobirà a una classe d'esquí de fons a l'estació de Tavascan | ACN
Els infants i joves de Sort podran fer classes d'esquí en horari lectiu. Els alumnes a partir de 10 anys de l'Escola Àngel Serafí Casanovas i de l'Institut Hug Roger III es benificiaran de la iniciativa Esquí Cole, que impulsa l'Associació Esportiva Pallars (AEP). El projecte compta amb la col·laboració dels centres educatius, amb l'objectiu que tots els nens i nenes puguin practicar i perfeccionar l'esquí, independentment del nivell que tinguin.

Els i les professores de l'associació recolliran els infants i joves a l'escola dos dies a la setmana, a les 12h del migdia, per anar a l'estació a fer pràctiques d'esquí. A la tarda l'alumnat recuperarà els continguts impartits al centre educatiu amb l'ajuda d'un coordinador pedagògic.

L'alumnat no perdrà el vincle amb l'escola

El monitor de l'Associació Esportiva Pallars, Roger Teodoro, ha explicat que el projecte Esquí Cole es diferencia de l'Esport Blanc perquè s'ha fet una ampliació horària i està destinat a nens i nenes que ja practiquen l'esquí i el volen millorar. La diferència amb els centres de tecnificació és que els nens i nenes no perden el vincle amb l'escola i tan sols amplien les hores de pràctica d'esquí. Els membres de l'associació esperen poder posar en marxa el projecte Esquí Cole en una setmana.

Mentre les estacions d'esquí no estiguin obertes, es faran entrenaments físics en sec. Un cop els complexos hivernals funcionin, els alumnes faran un mínim de quatre dies d'entrenaments a pistes (dos dies entre setmana en horari lectiu i tots els caps de setmana i festius) i dos d'entrenaments físics fora pistes d'esquí (entre setmana i fora l'horari lectiu). 

El projecte s'ha creat a petició de les famílies

Des de l'AEP s'ha explicat que s'ha impulsat aquest projecte a petició de les famílies que volen que els nens tinguin una major implicació amb l'esquí. La iniciativa s'ha desenvolupat de forma col·laborativa i els horaris s'han convingut amb els centres educatius. Ja que les matèries troncals s'imparteixen a primera hora del matí, a partir de les 12h del migdia ja es podrà deixar el centre per anar a esquiar. Acabats els entrenaments, l'alumnat rebrà classes de reforç a Sort.

Esquí Cole compta amb la figura d'un coordinador pedagògic que estarà amb contacte permanent amb els centres educatius i coneixerà de primera mà el rendiment acadèmic de cada nen i nena. El coordinador serà l'encarregat d'ensenyar als infants i joves el contingut que han deixat de rebre a l'escola mentre entrenaven.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació