Dilluns, 29 d'abril de 2024
corrupció

Rosa Maria Perelló podria presidir la Diputació de Lleida

El PDECat proposa l'alcaldessa de Tàrrega després de la dimissió de Joan Reñé per un suposat cas de corrupció

Redacció 15 d'octubre de 2018 a les 09:27
Rosa Maria Perelló atenent la premsa després que els mossos s'emportessin Joan Reñé | ACN
Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega, podria ser la nova presidenta de la Diputació de Lleida després que el PDECat la proposi pel càrrec. Perelló ocuparia el lloc de Joan Reñé, que va fer pública la seva renúncia el dijous passat, després de ser detingut i posat en llibertat el 2 d'octubre per un suposat cas de corrupció.  

Està previst que aquest dilluns el grup de Perelló es reuneixi per formalitzar la proposta, que si es fa efectiva, convertiria la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida en la primera dona de la història al capdavant de l'ens. Tot i això, el PDECat necessitaria el suport d'almenys un escó d'un altre grup polític perquè la majoria absoluta necessària en primera votació s'assoleix amb 13 dels 25 diputats provincials.

Joan Reñé segueix com a diputat i president del partit a Ponent

Aquesta proposta té l'objectiu de recuperar la normalitat el més aviat possible, després de les 24 detencions en el marc de l'operació Boreas, que va implicar personal de la corporació. Dilluns de la setmana passada, els diputats del PDECat es van reunir amb Joan Reñé i li van traslladar les seves reflexions sobre la situació que s'havia generat. Al cap de tres dies, René va decidir renunciar al càrrec acusant de “deslleialtat" als seus diputats. 

De totes maneres, Reñé no ha deixat l'acta de diputat a la corporació i ni tampoc la presidència del partit a Ponent. I encara està a les seves mans la data de la celebració del ple de renúncia i del nou nomenament, que podrien convocar-se el mateix dia. Té de temps fins el 22 d'octubre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació