Divendres, 26 d'abril de 2024
Cims per la Llibertat

Centenars de persones pugen al Montsent de Pallars en solidaritat amb Clara Ponsatí

Entre els 18 cims que s’han coronat avui també hi ha la Pica d’Estats, escollida per Toni Comín

Redacció 13 d'octubre de 2018 a les 19:32
El Montsent de Pallars, ple de gent | Joan Pruns
Més de mig miler de persones han pujat aquest dissabte al Montsent de Pallars, de 2.883 metres d'alçada, en la iniciativa Cims per la Llibertat, que ha consistit en la pujada simultània a 18 muntanyes d'arreu del país en suport a polítics presos i exiliats. En concret la del Montsent de Pallars és la que ha escollit l'exconsellera d'Ensenyament exiliada a Escòcia, Clara Ponsatí. 

La gent ha estat convocada a Llessui a primera hora del matí per tal de començar l'ascensió a aquest cim pallarès tan emblemàtic, situat a cavall entre els municipis de la Torre de Capdella i Sort. La pujada, que no ha tingut cap incidència rellevant, s’ha acabat convertit en una jornada popular i reivindicativa. Dalt del cim, on s’han pogut veure multitud d’estelades i alguna bandera escocesa, s’ha llegit un text escrit per Clara Ponsatí i s’ha estés un llaç groc d’uns 60 metres de longitud.

A banda del Montsent de Pallars, a les nostres comarques també s’ha fet el cim de la Pica d’Estats, escollit per Toni Comín, tot i que no ha tingut tanta concurrència. Tots els que han fet algun dels cims han coincidit en destacar una jornada plena d’emocions, especialment al Montsent, on s'ha vist el cim ple de gent com mai abans. A continuació us deixem un resum de les fotografies de l’ascens al Montsent de Pallars que s’han compartit durant el dia a Twitter.
                                       

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació