Divendres, 26 d'abril de 2024
comerç

L'empresariat de muntanya demana més implicació de les administracions en el territori

Jesús Montoliu, president de les "Jornades per a l’excel·lència", ha presentat un decàleg d’objectius concrets per donar suport a la digitalització de les empreses

Redacció 9 d'octubre de 2018 a les 10:02
Unes 150 persones i 20 ponents han compartit necessitats i peticions per millorar la competivitat de la zona | Jornades
Aquest cap de setmana passat, prop de 150 persones i una vintena de ponents s’han reunit a les Jornades per a l'excel·lència d'Esterri d’Àneu per posar a debat el comerç electrònic com a oportunitat de negoci global.

En aquest simpòsium, els i les empresàries assistents han fet arribar a les administracions públiques un seguit de peticions per millorar el desenvolupament de les comarques de muntanya, com la creació d'una infraestructura de telecomunicacions adequada i el suport a la transformació digital de les empreses. L'encarregat de presentar aquest decàleg de peticions i objectius ha estat Jesús Montoliu, president de les jornades.

"El desenvolupament de les comarques de muntanya depèn, en bona mesura, de les possibilitats que tinguin les nostres empreses de poder competir en igualtat de condicions”, ha assenyalat Montoliu.  
 

Les jornades han comptat amb les ponències d'una vintena d'experts. Foto: Jornades per a l'excel·lència


Fer del Pirineu un en entorn més competitiu
 
Al llarg de les Jornades, que han estat conduides pel periodista Josep Puigbó i han comptat amb la participació del conseller de Polítiques digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, les persones assistents han compartit les seves experiències i perspectives de futur en l’àmbit del comerç electrònic.

Montoliu ha recordat que amb el creixement de les TIC, accelerat per l'adopció massiva d'Internet, l'arribada de la banda ampla i el nou concepte de distàncies geogràfiques, es corre el risc d'augmentar la desigualtat entre municipis, accentuant la sensació de perifèria de les zones rurals i allunyades dels nuclis urbans. Per aquest motiu, ha instat a tots els agents implicats a “començar a treballar immediatament per fer del Pirineu un entorn més competitiu”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació