Dissabte, 27 d'abril de 2024
parc natural

​El Parc Natural de l'Alt Pirineu amplia la difusió sobre productors i artesans

Ha organitzat una jornada de treball en xarxa amb agents del sector turístic per establir col·laboracions de promoció

Redacció 3 d'octubre de 2018 a les 11:17
Pla general de la presentació del fulletó que agrupa els productors de Parc Natural | ACN
El Parc Natural de l'Alt Pirineu agrupa un total de 75 artesans i productors agroalimentaris dels quals 32 són visitables. Amb l'objectiu de fomentar les visites i que es coneguin aquests tallers o obradors, el Parc ha editat un fulletó amb tota la informació necessària per poder gaudir d'una experiència acudint a aquests petits negocis.

La majoria són de productes agroalimentaris com carn de vedella o corder, formatges, iogurts, llet o melmelades, però un grup important està relacionat amb la roba, les herbes aromàtiques i tradicionals, la fusta o la pell. El director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga, ha explicat que aquestes visites s'han de convertir en un complement perfecte a les sortides de natura.

El fulletó es pot trobar a totes les oficines de turisme i establiments turístics de l'àmbit del Parc Natural de l'Alt Pirineu i es tracta del primer que ja inclou els nous límits d'aquest espai, aprovats aquest juliol. El material s’ha presentat aquest dimarts a l’Oficina Comarcal de Turisme de Sort. Com a novetat, en aquesta edició s’hi han incorporat els productors i artesans del municipi del Baix Pallars.

Com en l’anterior edició, el material presenta, a una cara, el cens dels productors i artesans del Parc, acompanyat d’un mapa de localització de cadascun d’ells. També indica quins d’aquests productors o artesans disposen d’algun distintiu de qualitat, i hi inclou explicacions sobre el valor afegit que aporten els productes amb aquests distintius al territori i al Parc Natural. 

Activitat econòmica sostenible

En la sessió de presentació, el director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, ha ressaltat la importància de la producció artesanal i agroalimentària com a element clau del Parc Natural, donat que contribueix a la conservació dels espais naturals, preserva els coneixements tradicionals i els oficis locals, alhora que esdevé una activitat econòmica sostenible, gràcies a la qual aquest és un espai viu i dinàmic.

Tot seguit s’ha dut a terme una sessió de treball en xarxa entre productors i artesans i agents del sector turístic, durant la qual han mantingut breus reunions que han permès establir col·laboracions per a la promoció d’aquestes visites. En total, hi han pres part 12 productors i artesans i vuit agents del sector turístic, entre representants de cases de turisme rural, hotels, restaurants i tècnics de turisme.

També han assistit a la jornada, com a observadors, una quinzena d’alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en Guia, Informació i Assistències Turístiques en l'àmbit mediambiental i del Cicle de Comerç que s’imparteixen a l’Institut Hug Roger III de Sort, perquè l’alumnat conegués la realitat del territori i tot el què aquest ofereix.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació