Dijous, 2 de maig de 2024
camins

Damià Calvet es compromet a millorar la partida per a la xarxa de camins del Pirineu

El conseller de Territori i Sostenibilitat visita Tremp en una jornada de múltiples reunions

Redacció 24 de setembre de 2018 a les 10:42
Imatge de la reunió entre els Consells Comarcals, la Diputació i el conseller Calvet | Territori
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va visitar dissabte la capital del Pallars Jussà per realitzar un seguit de reunions amb diferents agents del territori. El conseller va visitar en primer lloc l’Ajuntament de Tremp, on es va reunir amb l’equip de govern per posteriorment signar el llibre d’honor del consistori.

Durant la trobada, l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, va demanar més finançament pel Geoparc Conca de Tremp-Montsec, que actualment compta amb un pressupost de 150.000 euros. Ubach va sol·licitar una reunió amb el Departament de Presidència per presentar el projecte, que des del consistori s’entén que és “transversal" i que ha de comptar amb el compromís de diferents àrees del Govern. Ubach creu que, "com a mínim”, el projecte Geoparc hauria d’assolir els 400.000 euros de pressupost per complir amb els objectius.

L’alcalde també va demanar a Calvet que s’agilitzi el projecte de la rotonda d’entrada a Tremp per l’avinguda Pirineus, que es troba en fase final i que es preveu que acabi durant el primer trimestre de l’any que ve. Ubach va demanar a Calvet que un cop finalitzat el projecte es faci la licitació per fer l’obra. El conseller va presentar a l'Ajuntament les quatre opcions i ara el consistori n’ha d’escollir una. Durant la reunió també es va tractar la variant de Tremp, que està contemplada des de Territori però que de moment ha quedat aparcada per falta de pressupost. 

La visita de Damià Calvet a Tremp també va servir per celebrar el 31è Consell Rector de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i l’Aran (IDAPA), així com una reunió entre el conseller, la Diputació de Lleida i els Consells Comarcals del Pirineu. En aquesta trobada es va tractar la necessitat de millorar la xarxa de camins que donen accés a nuclis del Pirineu.

Així, els principals agents del territori van proposar al conseller la necessitat de crear un pla de camins contemplat de manera regular dins els pressupostos de la Generalitat per tal de fer front al manteniment i a les problemàtiques que hi puguin sorgir. Calvet es va comprometre a estudiar la proposta i a treballar per aconseguir una estabilitat pressupostària que permeti posar fi als problemes i les esllavissades que s’han agreujat els darrers mesos com a conseqüència de les pluges. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació