Dijous, 25 d'abril de 2024
agents rurals

Rescaten una euga atrapada en el fang a la muntanya de Llevata

El propietari va donar l’avís als Agents Rurals, que van poder extreure l’animal de la bassa després de més d’una hora

Jordi Ubach Llorens 21 de setembre de 2018 a les 10:45
L’euga va quedar clavada sense poder sortir per ella mateixa | Pallars Digital
Els Agents Rurals han rescatat aquest dijous al migdia una euga que havia quedat atrapada en el fang a la muntanya de Llevata, al terme municipal de Sarroca de Bellera. Va ser l’Albert, el propietari de l’animal, qui va donar l’avís als agents, quan al voltant de les 14 hores es va adonar que una de les seves eugues estava “clavada” al fang des de feia unes dos o tres hores.

Junts es van organitzar ràpidament per treure l’animal, que poc a poc s’anava enfonsat fins el punt que només se li veia el cap, segons assegura el ramader. “Hem lligat una corda a l’euga i amb el totterreny hem estirat fins que l’animal ha pogut treure una pota”, relata l’Albert, propietari d’una explotació ramadera de Salàs de Pallars.
 

Pla general de l’euga atrapada en una bassa de fang. Foto: Pallars Digital


Quan l’euga va aconseguir treure la primera pota, ella mateixa ja es va poder incorporar i sortir del fang amb l’ajuda d’un cabestre, en una operació que es va allargar més d’una hora. Un cop passat l’ensurt, el ramader ha volgut agrair la tasca dels Agents Rurals, “que van deixar el que estaven fent” per salvar la vida del seu animal.

Aquesta no és una situació nova pels Agents Rurals. Fa dos anys ja van haver de rescatar un grup d’ovelles que també havien quedat atrapades en el fang en una bassa al terme municipal de Conca de Dalt.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació