El
Parc Natural de l'Alt Pirineu ha editat el seu primer
catàleg de productors agroalimentaris que, sota el títol
Fet al Parc, recull informació de
més d'una cinquantena de productes elaborats en l'àmbit d'aquest espai natural protegit.
El document, que es pot consultar en els
formats digital i físic, s'ha presentat aquest dijous a l'Espai Ermengol de la Seu d’Urgell (Alt Urgell). S'ha desenvolupat tenint en compte l'àmbit territorial establert per la
Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) de l'Alt Pirineu, que abasta un total de
18 municipis de l'entorn del Parc Natural.
El director del Parc Natural de l'Alt Pirineu,
Marc Garriga, ha explicat que al catàleg hi apareixen
52 productors, dels quals
30 són del Pallars Sobirà i 22 de l'Alt Urgell, amb la idea de donar-los a conèixer entre els veïns i visitants. En aquest sentit, ha destacat la importància de
consumir productes de proximitat, tant per evitar les emissions derivades del transport com perquè és una forma de d'ajudar “a conservar una sèrie d'hàbitats i espècies que són molt importants”.
Per la seva banda, el president de la Junta Rectora del Parc Natural de l'Alt Pirineu,
Josep Queró, ha explicat que l'edició del catàleg és important per conèixer quins productors hi ha en aquesta l'àmbit d'influència de l'espai natural i per valorar la qualitat del
producte que fan.
En aquest sentit, Queró ha afegit que tot plegat es vincula amb el fet que aquells establiments que s'han sumat a la CETS han de fer un ús de com a mínim
un 25% dels productes del territori.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi