Dissabte, 4 de maig de 2024

Ferran Rella Foro - Articles d'opinió

President del Consell Cultural de les Valls d’Àneu. Nascut l’any 1954, és escriptor, docent i activista cultural català. Llicenciat en Filosofia i Lletres (especialitzat en filologia catalana) a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat professor de llengua i literatura catalana a l'IES Màrius Torres de Lleida. Interessat pels temes pirinencs, des del 1983 ha realitzat una important tasca de recuperació, conservació, restitució i difusió del patrimoni cultural de les Valls d'Àneu a través de les revistes Àrnica i Nabius. De 2007 a 2011 fou director dels Serveis Territorials de Lleida del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. L'any 2015 va obtenir un dels Premis d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla, i el 2016, el Consell Cultural de les Valls d’Àneu va aconseguir la Creu de Sant Jordi sota la seva direcció.

28/12/2022
«El Pirineu conforma una identitat geogràfica prou evident, però es troba lluny dels centres de decisió política que haurien d’atorgar-li tota la rellevància que es mereix i necessita»
06/05/2022
«Són molts els que han sofert l’oblit, la humiliació i el desdeny. Per això la recordança i dignificació són imprescindibles èticament i pedagògica»
Pàgina 1 de 1