Dilluns, 29 d'abril de 2024
curses de muntanya

Rialp i el Sobirà, a punt per viure una nova Rialp Matxicots

La nova edició de la cursa de muntanya serà la més internacionals, amb corredors vinguts d'arreu del món

Redacció 14 de setembre de 2018 a les 10:48
Un participant de la cursa de la edició anterior | Rialp Matxicots
El municipi de Rialp, el Pallars Sobirà i tots els voluntaris de la Rialp Matxicots ultimen els darrers preparatius per viure, aquest cap de setmana, una nova edició de la cursa. La població pallaresa acollirà prop de 3.000 persones entre corredors, familiars i voluntaris. 

La Rialp Matxicots ja s'ha convertit en clàssic i referent del calendari de curses de muntanya en l'àmbit estatal. Ara s'apropa als 10 anys de vida amb l'edició més internacional. Amb les inscripcions tancades i 800 corredors preparats per afrontar el repte, la cursa comptarà amb participants d'Andorra, França, Alemanya, Gran Bretanya, Rússia, els Estats Units i Guatemala. 

Cinc modalitats

La prova reina de la cursa és la Combinada –suma de les competicions de la Trail i la Mitja–, amb els seus 83 km i 6.500 m de desnivell positiu, que es disputarà en dos dies (el dissabte i el diumenge). El dissabte es disputarà la Trail, que s'amplia fins als 60 km i 5.000 m de desnivell positiu, amb les noves ascensions a la Pala d'Eixe i la serra de Posa. Aquesta serà la primera etapa de la Combinada.

El dissabte també tindrà lloc la nova modalitat de la Marató, que promet emocions fortes amb els seus 44 km i 4.000 m de desnivell positiu. El diumenge serà el torn de la Mitja marató, de 23 km i 1.500 m de desnivell positiu. Finalment tindrà lloc una Caminada no competitiva, d'11 km i 600 m positius, que unirà els pobles de Roní i Rialp.
 

Cartell de la Rialp Matxicots 2018. Foto: Rialp Matxicots



 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació