Dissabte, 20 d'abril de 2024
fotografia

Presenten un llibre que il·lustra la vida al Pallars als anys 60 i 70

L'Epicentre va acollir la presentació del llibre "Andreu Gelabert, reporter gràfic"

Redacció 13 de setembre de 2018 a les 12:00
Imatge de la presentació del llibre | Rosa Subirana
Unes vuitanta persones van assistir el passat diumenge a l’Epicentre de Tremp a la presentació del llibre del fotògraf Andreu Gelabert, reporter gràfic, organitzada per l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. El llibre va ser presentat per Anna Boneta i Arcadi Castilló, en un acte en el qual també hi ha intervingut Clara Gelabert, neta del fotògraf.

El llibre consta de dues parts: una més teòrica amb sis apartats i un segon apartat on un centenar de pallaresos han comentat les fotografies seleccionades per aquesta ocasió amb les seves vivències i records. Amb més de 125 imatges, el llibre repassa la vida del fotògraf alhora que fa balanç de la vida, costums i canvis en la societat pallaresa de les dècades dels seixanta i setanta del passat segle XX.

El fons fotogràfic Gelabert consta d’uns 40.000 negatius de 35 mm en blanc i negre, i encara falta ingressar els negatius en color. Va ingressar mitjançant un conveni de cessió en comodat amb l’Ajuntament de Tremp i està conservat a l’Arxiu Comarcal, que ha fet la feina de conservació, neteja, digitalització, inventari i difusió del fons, portant la iniciativa d’aquesta publicació.

El llibre, coordinat per Arcadi Castilló i Sisco Farràs ha estat editat per Garsineu Edicions, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tremp, Consell Comarcal del Pallars Jussà, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, IDAPA, la Diputació de Lleida i els ajuntaments de Talarn i de la Torre de Capdella.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació