Divendres, 19 d'abril de 2024
fauna

Nou impuls al turisme d’observació de fauna al Boumort

Una trentena d'agents turístics participen a l'acció impulsada des del Consell Comarcal del Pallars Jussà per aprofitar el potencial de Boumort

Redacció 13 de setembre de 2018 a les 10:25
Un fotògraf observant una au a través de l'objectiu de la càmara | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà presenta una nova acció per tal d’aprofitar el potencial de la Reserva Nacional de Caça de Boumort. En aquest projecte, emmarcat dins el programa Treball a les 7 Comarques, hi han participat una trentena d’agents turístics de la comarca així com diversos representants polítics. L’objectiu principal d’aquesta trobada és generar i enfortir l’ocupació vinculada al turisme d’observació de la fauna salvatge.

En aquest sentit, l’acció que s’està duent a terme al llarg d’aquest any 2018, vol aprofitar el potencial que té la Reserva Nacional de Caça del Boumort i els productes turístics que ja s’ofereixen actualment en aquest espai, però amb la voluntat de millorar-los i diversificar-los. Els destinataris són els professionals que s’estan formant en activitats recreatives en el medi natural i els que ja han creat projectes empresarials en aquesta línia, així com altres agents com ara allotjaments, oficines de turisme i nous emprenedors interessats en aquest sector.

Per dur a terme el projecte, s’ha elaborat un informe que analitza altres territoris d’àmbit peninsular i internacional que aposten pel turisme de fauna i que descriu productes turístics concrets. Durant aquesta tardor es preveu dur a terme assessoraments especialitzats a guies i empresaris que vulguin crear o millorar nous productes turístics basats en l’observació de fauna salvatge. En paral·lel, s’elaborarà i difondrà un manual de recursos a disposició de qualsevol emprenedor amb recomanacions per crear experiències turístiques al Boumort.

Finalment, durant els darrers dos mesos de l’any, es redactarà un Pla d’acció per a la consolidació i promoció del turisme d’observació de fauna a la Reserva de Boumort i als espais d’interès natural de l’entorn. Un pla amb accions concretes per resoldre les necessitats detectades i que tingui en compte els factors d’èxit dels territoris i productes analitzats. Aquest pla, així com els resultats globals de l’acció, es presentaran en una nova sessió informativa a finals d’any.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació