Divendres, 26 d'abril de 2024
Caça

El Govern calcula que sense la tasca dels caçadors hi hauria uns mil accidents més

La Consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, es reuneix amb la Federació Catalana de Caça

Redacció 7 de setembre de 2018 a les 11:48
La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, reunida amb caçadors | Govern
Coincidint amb l’inici de la temporada de la caça del senglar i el cabirol, la Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha mantingut una trobada amb la Federació Catalana de Caça per atendre les seves demandes i mostrar el suport del Departament. L’objectiu d’aquesta trobada era estrènyer els àmbits de col·laboració i millorar alguns aspectes i acords per continuar avançant en la gestió de la fauna cinegètica a Catalunya.

Segons xifres de la Generalitat, fins a 60.000 caçadors participen a les activitats cinegètiques per fer front a la sobrepoblació d'espècies com el senglar, el cabirol, el conill i algunes aus. Tot i que és difícil establir una xifra concreta, el Departament calcula que sense l’actuació dels caçadors el nombre d’accidents de trànsit podria apropar-se a un miler més, els danys a l’agricultura pràcticament es duplicarien i els problemes sanitaris es dispararien exponencialment per la facilitat molt més gran de transmissió en situacions d’alta densitat.

La reunió va servir per fer un seguiment de la nova temporada de caça 2018-2019 que, en el cas del porc senglar, es va iniciar diumenge passat i s’allargarà fins al mes de març. També està en marxa la mitja veda, que es va iniciar a mitjan agost i finalitza l’11 de setembre. Durant la temporada es cacen aproximadament uns 70.000 senglars, d’una població estimada de 200.000, essent l’activitat de control més efectiva en aquests moments sobre una població que creix exponencialment any rere any.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació