Dissabte, 20 d'abril de 2024
Assetjament escolar

La meitat dels adolescents de tot el món pateixen assetjament escolar

Un uniforme d'Unicef destaca que la violència i les baralles són la causa que molts joves d'entre 13 i 15 anys acabin abandonant els estudis

Redacció 6 de setembre de 2018 a les 17:55
Pexels
La meitat dels adolescents de tot el món -150 milions de joves- són víctimes d'assetjament escolar. Així ho assenyala un uniforme d'Unicef, que destaca que la violència i les baralles són la causa que molts joves d'entre 13 i 15 anys acabin abandonant els estudis.

Segons l'informe, Espanya se situa com el tercer país amb l'índex més baix de violència a les aules entre els joves. Tot i això, un 17% dels adolescents del país assegura haver patit assetjament escolar.

Henrietta H. Fore, directora executiva de l'Unicef, detalla que les situacions de bullying afecten l'aprenentatge dels joves i a la llarga els poden provocar depressió i ansietat. "La violència és una lliçó que no es pot oblidar i que cap infant hauria d'aprendre", apunta H. Fore en declaracions recollides per TV3.

Per tal d'acabar amb l'assetjament escolar, Unicef proposa una sèrie de mesures urgents com aplicar polítiques per protegir els estudiants de la violència a les escoles i invertir en solucions provades que ajudin els alumnes i els centres a mantenir-se segurs.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació