Dilluns, 29 d'abril de 2024
barcelona-pirineus 2030

El COI vol una candidatura de Jocs d'Hivern amb la «mínima» inversió

La visita de l'antic director dels Jocs Olímpics, Gilbert Felli, no ha fet parada a les comarques pallareses

Redacció 6 de setembre de 2018 a les 09:52
La visita del COI al Pirineu ha fet parada a la Vall d'Aran | ACN
Una inversió mínima del territori. Això és el que vol el Comitè Olímpic Internacional per a la candidatura als Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030. L'antic director executiu dels Jocs, Gilbert Felli, considera que les propostes s'han de desenvolupar a partir de les infraestructures ja existents o previstes per als propers anys en el territori per no haver de fer, ha ressaltat, "una despesa extraordinària que no sigui útil per a la regió".

Dimarts va començar la visita tècnica de Felli a Catalunya, que l'ha dut a visitar els espais que opten a ser l'escenari dels Jocs Olímpics d'Hivern. Al Pirineu, per exemple, ha visitat les estacions d'esquí de la Molina i Baqueira i l'aeroport d'Andorra - La Seu d'Urgell. Felli, però, no ha fet cap parada a les comarques pallareses.

Al llarg de la visita, Felli ha explicat que el procés es troba ara en una "fase de diàleg" amb els territoris que volen impulsar el projecte i que la seva visita té com a objectiu "comprendre què és el que tenen a disposició", tant ara com en un futur proper, de cara a organitzar un esdeveniment d'aquest tipus. En aquest sentit, ha destacat que la candidatura s'hauria de desenvolupar amb la idea de no haver de fer una "despesa extraordinària" que després no pugui ser "útil per la regió".

Tant el secretari general de l'Esport com el president de Ferrocarrils de la Generalitat també s'han manifestat en aquesta mateixa línia de fer una proposta de Jocs d'Hivern "sostenibles". Gerard Figueras ha afirmat que la voluntat de la visita és mostrar que "a Catalunya hi ha infraestructures per poder fer uns Jocs d'Hivern" i ha detallat que aquesta ha tingut un caràcter general, ja que, ha dit, properament s'anirà "més al detall". 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació