Dijous, 2 de maig de 2024
alcaldes

L’AMI preveu un nou embat judicial contra els alcaldes després de l'1-O

Una de les raons és la proximitat amb les eleccions municipals del maig de l’any que ve

Redacció 6 de setembre de 2018 a les 09:58
Imatge dels participants a la reunió mantinguda ahir a Berga | AMI
El Consell Directiu de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) s'ha reunit aquest dimecres a la tarda a Berga (Berguedà) per analitzar el nou curs polític que comença, amb la vista posada a la Diada Nacional i a l'1 d'Octubre. En el transcurs de la trobada també s'ha informat que aquest proper mes d'octubre s'ha de decidir si s'arxiva la causa contra els més de 700 alcaldes investigats arran de la celebració del referèndum, o bé si es trasllada de fiscalia als jutjats.

En aquest sentit, el president de l'AMi, Josep M. Cervera, ha assegurat que “després de la Diada i de l'1-O preveiem que hi haurà un nou embat judicial contra els alcaldes de l'AMI, tenint en compte que les eleccions municipals estan molt a prop". 

Cinc alcaldes pallaresos ja van declarar davant la Fiscalia

Cal recordar que, ara fa un any, van ser citats a declarar davant la Fiscalia fins a cinc alcaldes pallaresos, per haver signat el decret de suport al referèndum de l’1 d’octubre. Ells són els alcaldes de Tremp, Joan Ubach; de Sort, Raimon Monterde; de la Pobla de Segur, Lluís Bellera; de Rialp, Gerard Sabarich; i de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra. Tots ells es van acollir al seu dret a no declarar.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació