Dissabte, 20 d'abril de 2024
OS

L’Escola de Pastors condemna l’acció reivindicativa dels ramaders a Llavorsí

Considera que deixar un animal “moribund” a unes oficines “no arregla res” i que és “més útil” aplicar solucions conjuntes

Jordi Ubach Llorens 31 d'agost de 2018 a les 10:12
Enganxines de protesta, dilluns, a la seu del Parc Natural de l’Alt Pirineu a Llavorsí | ACN
L’Escola de Pastors de Catalunya, amb seu a Rialp, s’ha mostrat contrària a l’acció d’un grup de ramaders del Pallars Sobirà que dilluns va deixar un vedell ferit a l’interior de la seu del Parc Natural de l’Alt Pirineu, a Llavorsí. Ho van fer com a mesura de protesta pels atacs que pateixen els ramats per part de la fauna salvatge i en particular de l’os bru.

A través d’un fil al seu compte de Twitter, l’organisme ha “condemnat” la protesta de dilluns, ja que considera que no és la millor manera de buscar solucions al conflicte amb la fauna salvatge. Des de l’Escola de Pastors creuen que deixar un animal “moribund” a unes oficines “no arregla res” i aposten per “pensar, proposar i aplicar solucions conjuntes” perquè creuen que és “més útil”.
 
No obstant, des de l’escola asseguren que “s’han de millorar les condicions dels pastors de muntanya, dotar amb millors infraestructures, gossos de vigilància, investigar sobre les millors estratègies per reduir al mínim les baixes”, però sobretot, diuen, “cal mostrar empatia envers la pèrdua que significa pels ramaders". 

Les entitats ecologistes i animalistes van denunciar dimecres l’acció, que recollim en aquest vídeo.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació